Wat zou basiskennis moeten zijn voor beelddenkers?

Dagopleiding

Beeld bij de dagsessie 'Basiskennis en -inzichten over de effecten van beelddenker-zijn'

Waar gaat dit programma over?

Starten met basisinformatie: Beginnen bij het begin! 

Informatie die iedereen die zich herkent in de kenmerken van beelddenkers of multi-getalenteerde bruggenbouwers, zou moeten weten:

Wat en waarom overkomen sommige situaties jou en je collega's niet?

Basisinzichten dus wat beelddenken met jou als persoon doet. Werkmethodes die je als kind onbewust bent gaan ontwikkelen om te kunnen overleven door vooral zo weinig mogelijk op te vallen. Negatieve invloed van deze manieren van werken naarmate je ouder wordt.


Het is bekend dat de favoriete vraag van beelddenkers de ‘Waarom? vraag’ is.

Het lijkt dan ook logisch om met die ‘Waarom? vraag’ te starten.

Eerst inzicht in jezelf, pas in een volgende stap gaan werken aan gerichte oplossingen of hulpmiddelen.


Concreet?

Wat gebeurt er met je als beelddenker in dagdagelijkse situaties of in werksituaties?

Hoe beleef en ervaar jij de wereld om je heen?

Zonder te gaan dramatiseren of problematiseren!

Het is een gave als je het juist weet in te zetten

Terwijl momenteel vaak de nadruk ligt op een handicap!


Dit programma gaat dieper kijken naar basisoorzaken en gevolgen van wat beelddenken met een persoon doet; Omdat het gedrag wat je ziet vaak een secundair symptoom – zeg maar het gevolg – is van jezelf aanpassen.

Een voorbeeld van een secundair gevolg is uitstel gedrag. Uitstel gedrag is voor een beelddenker geen luiheid maar kan een onbewuste werkwijze zijn geworden om afkeuring te vermijden. Als je in deze situatie de luiheid gaat aanpakken, los je niets op. Je creëert weerstand en nieuwe problemen omdat jij je aandacht richt op het symptoom zonder te kijken naar de basisoorzaak.  

Veel beelddenkers hebben zich doorheen de jaren overal en altijd leren aanpassen. Vaak gebeurt dit onbewust. Net door jezelf aan te passen op een manier die niet bij je past, krijg je deze negatieve gevolgen.  

De reden waarom je jezelf ooit bent gaan aanpassen, dat is de kern of basisoorzaak. Het is een manier van werken die vroeger goed voor je gewerkt heeft, maar vandaag in je werksituatie tegen je werkt.

Het is belangrijk om de basisoorzaak te kunnen aanduiden zodat je dit kan aanpakken in plaats van symptomen te blijven bestrijden.

Eens de oorzaak benoemd – met andere woorden is je ‘waarom-vraag’ beantwoord – is, kan je verder. Dan kan je de oorzaak wegnemen en je de methode wijzigen omdat je begrijpt waarom anders werken en kijken, loont.

Wat is het resultaat?

‘Ken jezelf’ zelfs Socrates en de oude Grieken wist het al! Als jij begrijpt, wat er gebeurt en waarom dan:

  • Ga je minder aan jezelf twijfelen omdat je zelfvertrouwen gegroeid is;
  • Durf jij je unieke kwaliteiten te tonen omdat je weet hoe ze jou en je omgeving kunnen helpen om zichtbare resultaten te halen;
  • Ga jij je minder onbewust aanpassen om je omgeving te plezieren omdat je de negatieve gevaren hiervan op lange termijn kent;
  • Weet je hoe je discussies en frustratie kan ombuigen naar dialogen en een vlotte samenwerking met collega’s en leidinggevenden.


Kortom je gaat naar huis met een pak kennis en informatie die jouw zelfvertrouwen een boost geven. Inzichten waar je de dag nadien direct zelf mee aan de slag kan in je dagelijks leven (privé situatie en op het werk!).

Eerst de basis herstellen. Pas daarna, is het zinvol om verder te gaan kijken naar hulpmiddelen & tools om je te ondersteunen in specifieke situaties.


De vraag die de beelddenkers altijd stellen en beantwoord willen zien alvorens te kunnen beginnen is: Waarom?

Vreemd dat we dit dan absoluut overslaan als het op onszelf aankomt. Door direct op zoek te gaan naar manieren om onszelf aan te passen zonder te weten wat de dieper liggende oorzaak en gevolgen zijn.

Wat klanten vertellen ...

“Ik ben nog helemaal vol van de workshop van vorige week donderdag. Nogmaals heel veel dank Saskia voor deze geweldige en zeer inspirerende en vooral leerzame dag.”

Daniella van Gent

“Een hele interessant masterclass thema voor mij vooraf en ik werd niet teleurgesteld. Chapeau voor de vele inzichten en herkenning – mocht ik al twijfelen, ik ben toch echt een beelddenker. ”

David Vertegaal

“Ik kan je met woorden niet zeggen wat het programma met me doet vandaar dit liedje “Live is live”. Voor mij ben je goud waard. Ik begin steeds meer te ontdekken waar ik mezelf tekort heb gedaan door niet te weten en vooral niet te accepteren wie ik ben.”

Jacqueline Hanssen

Voor wie is dit programma?

Voor teamleaders, leidinggevenden, zelfstandigen, ZZP’ers, freelancers of ondernemers die zich herkennen in de kenmerken van multi-getalenteerde bruggenbouwers of beelddenkers; En als ze willen leren hoe ze de uitdagingen die dit met zich meebrengt, kunnen ombuigen naar een persoonlijke troef of kwaliteit.

Dagopleiding: Basiskennis en -inzichten over de effecten van beelddenker-zijn.

10% vroegboekkorting voor inschrijvingen tot 1 maand voor de start.

Dagopleiding 14/9/2017 

495 ex. BTW (€598,95 incl. BTW)

Je neemt deel aan 445,50 ex.BTW (€539,06 incl. BTW) bij aanmelden tot en met 13 augustus 2017.

intensieve begeleiding in kleine groep.

  • programma op locatie, Edegem (Antwerpen) 9u30 - 17u30
  • cursus handouts
  • drank, versnaperingen en broodjeslunch
  • individuele online follow-up sessie voor elke deelnemer (sessie van 30minuten)
  • Inschrijven kan slechts tot en met 8 september 2017!
  • Er is maximaal plaats voor 12 deelnemers in deze opleiding

Wie is je begeleider tijdens dit programma? 

Saskia Smet is beelddenker en weet uit eigen ervaring waar je als beelddenker tegenaan lopen.

Als coach en begeleider stelt ze je vragen. Saskia creëert rust & vertrouwen door je bewuste keuzes te leren maken.

Ze kijkt er naar uit om samen met jou deze volgende stap te mogen zetten!


Wat klanten vertellen ...

“Dankjewel Saskia Smet om elke keer een beetje meer dat nieuwe stukje van mezelf te leren kennen in de webinars. Ik ben vreemd genoeg niet meer echt ziek geweest sinds ik dat stuk van mezelf ontdekte. #beelddenker”

Sofie Vanhoutte 

“Zowel voor de rechterbreiners als de linkerbreiners (om ons beter te verstaan). Saskia Smet weet van wanten. Heb een seminarie van haar meegemaakt en was aangenaam verrast door al de verschillende methodes die ze gebruikte. Dank voor de inzichten uit de workshop.”

Bart Van Honsté

“Ben zo blij met mijn sessie – persoonlijke boost dag – bij Saskia Smet! Het was intensief, creatief en zo ik:) en het werkt!! Vandaag heb ik alles uitgeprobeerd en ik ben niet moe. Was helder, dit doe ik wel dit niet. En het was goed en iedereen accepteert het en ik ben blij!!!!! Dankjewel Saskia!!!”

Claudette Kints

Nu is het moment om je keuze te maken!

Veel gestelde vragen

Hoe weet ik of ik zelf zo’n multi-getalenteerde bruggenbouwer of beelddenker ben?

In dit artikel vind je een lijst met 10 herkenbare kenmerken: Ken jij de 10 eigenschappen van een beelddenker aan het werk?

Ga je hierdoor mensen geen etiket op kleven en het problematiseren?

Voor mensen die al lang op zoek zijn naar wat er met hen aan de hand is, kan zo’n label of etiket een vorm van rust geven. Rust om te beseffen dat ze helemaal OK zijn en zeker niet alleen, hierdoor groeit hun zelfvertrouwen. Je gaat jezelf accepteren en voelt jezelf sterker.

Op dat moment moedig ik mensen aan om het label ‘beelddenken’ los te laten en naar buiten te gaan. De kracht zit erin om samen te werken op basis van ieders kwaliteiten en de onderlinge verschillen echt te gaan zien en uitbouwen als troeven van een team, afdeling of groep.

De meeste organisaties richten zich nog vaak op algemene competenties die iedere medewerker moet bezitten, terwijl de diversiteit aan kwaliteiten eigenlijk de echte meerwaarde aangeeft.

Kan je een concreet voorbeeld geven van een basisoorzaak en wat je ziet als gevolg?

Een voorbeeld van een secundair gevolg waardoor je de basis over het hoofd ziet, is uitstel gedrag.

Uitstel gedrag is voor een beelddenker geen luiheid maar kan een onbewuste werkwijze zijn geworden om afkeuring te vermijden. Als je in deze situatie de luiheid gaat aanpakken, los je niets op. Je creëert weerstand en nieuwe problemen omdat jij je aandacht richt op het symptoom zonder te kijken naar de basisoorzaak.

Dit staat een positieve en blijvende verandering in de weg omdat symptoombestrijding altijd extra energie kost en nooit vanzelf zal gaan.

Heb ik er echt wat aan of is het theorie?

Jij krijgt een theoretische achtergrond informatie met als doel je inzicht te geven in wat er gebeurt. Hierdoor ga je bij jezelf werkprocessen herkenen die je vroeger waarschijnlijk wel geholpen hebben, maar die je op dit moment in de problemen brengen. Eens je het proces (her)kent kan je het makkelijk wijzigen of veranderen zodat je niet telkens opnieuw in de zelfde valkuil terecht komt.

Je krijgt tijdens de opleiding opdrachten om direct zelf aan de slag te gaan vanuit je eigen situatie.

Waar vinden de sessie op locatie plaats?

Op een inspirerende plek in de buurt van Antwerpen. Het Bolwerk in Edegem.