Over Saskia

Wie is Saskia Smet van Numentum?

Saskia Smet, coach & mentor bij Numentum

Ik ben een beelddenker. Ik werk als verbinder & bruggenbouwer, inspirator, coach, mentor of sparring partner.  Als klankbord wil ik er  voor iedereen zijn die zich herkent in de kenmerken van beelddenken of multi-getalenteerde bruggenbouwers.

Via mijn kinderen ontdekte ik beelddenken in 2006. Het koste mij ettelijke jaren om ‘beelddenker-zijn’ een plek te geven in mijn leven en werk; Omdat ik me absoluut niet herkende in de kenmerken van beelddenkers; Omdat ik me net als vele andere beelddenkers, onbewust heb leren aanpassen.

Als beelddenker leer je al heel jong om je aan te passen aan de rationele manier van denken die overheerst in onze maatschappij. Misschien een goede eigenschap op korte termijn, maar een sluipend gevaar op lange termijn.

Wat gebeurt er als iemand zich altijd gaat aanpassen?

Aanpassen betekent immers dat je steeds meer aangeleerde vaardigheden gaat gebruiken in plaats van je unieke natuurlijke talenten. Iets wat ‘aangeleerd’ is kost altijd veel meer moeite.

Hoe beter je hier in wil worden, hoe meer energie het je kost. Je gaat met een aangeleerde vaardigheid, nooit hetzelfde resultaat bereiken als iemand die hiervoor een natuurlijk talent bezit. Vandaar het sluipend gevaar op lange termijn voor burn-out, bore-out of andere klachten.

Ik wil bijdragen om beelddenken onder de aandacht te brengen in Vlaanderen en Nederland omdat ik overtuigd ben dat beelddenkers met hun unieke kwaliteiten, een rol hebben in onze organisaties, bedrijven en maatschappij.

Neen, het is niet de bedoeling om iedereen van een ‘label’ of etiket te voorzien. Het kan wel helpen om jezelf en je unieke talenten terug te vinden. Hierdoor gaat iemands’ zelfvertrouwen opnieuw groeien. De kansen en mogelijkheden van de persoon, ontstaan zodra voorbij het ‘label’ beelddenker gekeken kan worden.

Diversiteit betekent voor mij ook het aanmoedigen en ontwikkelen van ieders individueel talent zodat er extra energie vrijkomt en nieuwe mogelijkheden ontstaan. De verschillen brengen ons samen in plaats van ons nog langer te verdelen.

Het is belangrijk om een gemeenschappelijke taal te ontwikkelen waarmee beelddenkers makkelijker, zonder extra inspanning of de noodzaak om zichzelf aan te passen, kunnen communiceren met niet-beelddenkers.

Ik wil actief bijdragen aan de persoonlijke ontwikkeling van beelddenkers zodat hun unieke talenten zichtbaar worden. Zodat hun bijdragen aan het resultaat van teams en organisaties, concreet en tastbaar worden.

Saskia als Gastspreker

Ben jij op zoek je een gepassioneerd spreker over beelddenken of multi-getalenteerde bruggenbouwers? Of zoek je facilitator voor je congres, seminarie, team event of netwerkbijeenkomst? Contacteer mij of kijk hier voor meer info.

Saskia als Gastblogger

Alle gastblogs & artikelen van Saskia Smet (Numentum – Begeleider en adviseur voor beelddenkers op het werk en hun omgeving) zijn samengebracht op een overzichtelijke pagina.

Saskia’s CV

CV Saskia Smet als woordenwolk

Verkies je een klassieker overzicht van mijn loopbaan om een beeld te krijgen?
Kijk dan op View Saskia Smet's LinkedIn profile View Saskia Smet’s profile.

 

Saskia Smet in 27 begrippen

Analytische geest – anders zijn – authentiek – beelddenker – begrijpen zonder oordeel – betrouwbaar – coach – contact maken – creatief – empathisch – enthousiast – gedreven – gevoelig – integer – luisterend oor – motivator – opleider – organisator – procesbegeleider – respect – ruimte – toegewijd – trainer – veiligheid – verbinden – vertrouwen – zorgzaam

Elke samenwerking begint met een kennismaking.

Vraag je vrijblijvend gesprek aan.

Toekomst visie: Painted Picture Saskia Smet (slide share)