logo Numentum
Boek je gesprek

Welke persoonlijke communicatiestijl gebruik jij? Wat zijn de gevolgen in gesprekken met anderen? Waar loopt de communicatie mis? 

Ontdek het tijdens een Gespreksstijl sessie

Waarom starten met een gespreksstijl sessie? 

Past jouw communicatiestijl bij je medewerkers, collega’s, klanten of leveranciers? Begrijpen ze echt wat je bedoelt? Of is dit een vooronderstelling omdat ze bevestigend knikken als je hen aanspreekt? 

Hoe vaak krijg je producten of diensten die niet zijn wat jij vroeg? Hoe vaak werk je aan een activiteit die jou is toegewezen en is je leidinggevende of collega niet tevreden met het eindresultaat? De manier waarop jij de opdracht uitwerkte? Sterker nog anderen verwijten jou dat ze je ettelijke keren hierop gewezen hebben. Terwijl jij nooit iets gehoord hebt.


Herkenbaar? Dit zijn communicatieproblemen door taalverschillen die niemand hoort of opmerkt. 

Tot het moment dat het opgeleverde werk, het product of de dienst, totaal niet blijkt te voldoen aan de verwachtingen omdat : 

 • Je leert niet snel genoeg nieuwe zaken.
 • Je werkt te traag en gebruikt teveel tijd voor standaard activiteiten.
 • Je luistert niet naar de opdracht.
 • Het duurt te lang voordat je tot de kern van de zaak komt.
 • Jij hebt te veel tijd nodig om na te denken, alvorens je een beslissing neemt.
 • Gesprekken voelen aan als een directe confrontatie waardoor jij dichtklapt.


Het resultaat laat zich duidelijk voelen, zowel bij jezelf als bij je collega’s, medewerkers, klanten of leveranciers: 

 • De frustratie en ergernis groeit.
 • Het wantrouwen groeit en de sfeer verzuurt.
 • Het onderlinge respect en vertrouwen neemt af.
 • Jij werkt trager. Waardoor jouw efficiëntie lager is omdat je minder taken afgewerkt krijgt.
 • Je onzekerheid groeit en je zelfvertrouwen neemt af.
 • Je perfectionisme groeit omdat je vanuit je loyaliteit wel degelijk goed werk wil afleveren.
 • Je voelt je onheus behandeld omdat je het gevoel krijgt afgerekend te worden op iets wat je niet begrijpt.


Op dit moment drijven verschillen in taalgebruik – hoewel iedereen Nederlands spreekt – jou en je teamgenoten eerder weg van elkaar dan naar elkaar toe.  

Je begrijpt de ander blijkbaar niet of verkeerd. Je loyaliteit voor de organisatie en de samenwerking, stellen anderen in vraag. Terwijl jij zelf echt met een positieve intentie deelneemt aan projecten en opdrachten.

Kortom je lijkt in een negatieve neerwaartse spiraal terecht gekomen te zijn! Wil je nu direct aan de slag om te kijken hoe je de communicatie kan verbeteren? Wil je gesprekken voeren met impact zodat teamleden wel naar jou luisteren en je begrijpen.  

In dit geval is een gespreksstijl sessie de ideale eerste stap!

Wat ontdek je tijdens zo'n gespreksstijl sessie? 

Hoe buig je deze frustratie en ergernis opnieuw om naar iets positief? Naar een manier om verbindend samen te werken met je collega’s, medewerkers, klanten of leveranciers?

Door je bewust te worden van wat er aan de hand is en waarom jou dit overkomt, ontdek je mogelijkheden. Manieren om deze hindernis op een positieve en constructieve manier om te buigen, zodat je anderen begrijpt. Zodat anderen ook echt naar jouw verhaal willen luisteren.


Onbegrepen taal verdeelt mensen. Een juist taalgebruik leidt naar verbindend samenwerken.

Wat neem je mee uit deze gespreksstijl sessie? 

 • Inzicht in je persoonlijke communicatiestijl
 • Minstens 1 praktische tip om direct mee aan de slag te gaan
 • Verschillende invalshoeken of perspectieven om te kijken naar mogelijkheden
 • Concrete voorbeelden en oplossingen van gelijkaardige situaties


Op het einde van dit gesprek heb je voorbeelden uit praktijk en minstens één concrete tip aangepast aan jouw situatie om je communicatie direct te verbeteren.  

Voor wie is dit interessant? 

Voor ondernemers, ZZP-ers, zaakvoerders, freelancers, entrepreneurs of intrapreneurs – professionals en leidinggevenden in organisaties - die zelf aan de slag wil gaan om bewust te leren omgaan met de verschillende stijlen.

Actief willen meewerken aan een betere samenwerking zodat de efficiëntie en productiviteit van vergroot in hun organisatie of bedrijf.

Door zelf de eerste stap te zetten en zo het verschil te gaan maken hun boodschap duidelijk en krachtig over te brengen. Hierdoor willen ze een positieve bijdrage everen aan meer verbindend samenwerken met collega’s, klanten en leveranciers.

Wat vertellen klanten?

“Bedankt voor je webinar! Door jou verhaal steeds weer te horen lukt het mij steeds meer te zien wat ik er zelf mee kan met jou kennis. Zo heb ik heb ik heel veel gehad aan jou tip: pik de plaatjes van een ander om je verhaal te vertellen. Een effectieve manier van communiceren is gebleken! Bedankt!” Anne-Gerda

“Nogmaals enorm bedankt voor je online opleiding van gisteren! Ik vond het zo bizar om te horen hoe jouw loopbaan ontwikkeling en gang van zaken overeen kwam met mijzelf. Ik merk dat dit me ook beetje van m’n stuk heeft gebracht? Hoe kan dit nu…ik had hier toch alleen last van? En ik kan mezelf ook niet zo goed onder woorden brengen, maar vele gedachten en dan vertaald iemand dat gewoon….hoe ik eigenlijk in elkaar steek! Heel bijzonder!! En nieuwsgierig naar meer….” Mirella 

Hoe verloopt dit gesprek? Wat is je investering?

Een gespreksstijl sessie is een individuele sessie van 50 minuten. Het gesprek verloopt via internet (via GoToMeeting of Skype). Jij volgt deze online sessie op kantoor of thuis via je computer, tablet of smartphone.

Het moment van je afspraak bepaal jij zelf op basis van beschikbaarheid in mijn agenda. Jouw investering bedraagt: 

175 ex. BTW (€211,75 incl. BTW)  

Live webinar van Saskia Smet - Numentum

Waarom starten met het onderzoeken van jouw gespreksstijl? Als de communicatie verbetert, kan je opnieuw goed contact en verbinding maken. Dit is de basis om wederzijds respect en vertrouwen opnieuw te laten groeien. Een goede basis vergemakkelijkt alle volgende stappen om verbindend samen te gaan werken.

Wie is je gesprekspartner?

Saskia Smet creëert rust & vertrouwen door je bewuste keuzes te leren maken. Ze weet uit eigen ervaring waar je als multi-getalenteerde bruggenbouwer (of beelddenker) tegenaan loopt. 

Je voelt je niet gehoord en begrepen door je leidinggevende, collega's of team. In de meeste gevallen liggen verschillende communicatiestijlen aan de basis van communicatie problemen waardoor ergernis, frustratie en stress groeit. Daarom is het ook zo belangrijk dat jij de theoretische achtergrond informatie meekrijgt zodat je deze reacties kan begrijpen. Hierdoor kan je de situatie gericht aanpakken en ombuigen naar en positieve samenwerking.

Inzichten en kennis die zorgen voor meer rust en een groter zelfvertrouwen voor elke multi-getalenteerde bruggenbouwer. Als jij zelf rustiger bent, straalt dit ook af op je omgeving! De samenwerking, de efficiëntie en productiviteit van de groep stijgt. 

Uit mijn expertise-koffer gevuld met meer dan 30 jaar kennis en ervaring uit de bedrijfswereld, haal je wat jij nodig hebt om de volgende stap te zetten. Jouw doel en resultaat staan voorop. Je krijgt de handvaten en tools aangereikt die je op dat moment nodig hebt.  

Wat vertellen klanten over hun begeleidingstrajecten?

“Ben zo blij met mijn sessie – persoonlijke boost dag – bij Saskia Smet! Het was intensief, creatief en zo ik:) en het werkt!! Vandaag heb ik alles uitgeprobeerd en ik ben niet moe. Was helder, dit doe ik wel dit niet. En het was goed en iedereen accepteert het en ik ben blij!!!!! Dankjewel Saskia!!!” Claudette Kints (The Binding Force Company)

“Vooraf twijfelde ik of dit soort online groeitraject wel bij me zou passen om mezelf te ontwikkelen zonder te hervallen in een klassiek leermodel. Aan de ene kant, heb je zelfdiscipline nodig om de modules door te nemen en de opdrachten uit te werken. Anderzijds, zorgen de regelmatige groepscoachingsessies ervoor dat je niet met vragen of twijfels blijft zitten. De inzichten uit mijn persoonlijk breinvoorkeuronderzoek helpen me tot op de dag van vandaag om bewuste keuzes te maken. Ik heb bepaalde passies of talenten. Daar wil ik op een positieve manier mee naar buiten komen.” Tanguy De Lestré

““Ik ben nog helemaal vol van de workshop van vorige week donderdag. Nogmaals heel veel dank Saskia voor deze geweldige en zeer inspirerende en vooral leerzame dag.” Daniella van Gent (Blue Boat Company)