+32 477 44 75 48 info@numentum.be
Selecteer een pagina

Vraag

Vaak hoor ik van mijn beelddenkende klanten: “Ik vind dit zooo frustrerend. Waarom luisteren ze nu niet naar mij? De oplossing van dit probleem dat zie je toch zo. Hoeveel tijd willen ze nu nog verspillen aan praten en discussiëren hoe je dit oplost?”

Als ik hen antwoord: “Dit is heel normaal. Je stap-voor-stap denkende collega’s zien deze oplossing bij de start van het project nog helemaal niet! Voor hen is wat jij vertelt een totaal ander probleem. … Pas op het moment dat ze in de laatste stap van hun analyseproces komen, zien zij de oplossing zoals jij ze ziet”

 

Beelddenker tip enkel beelddenkers zien het totaal beeld

 

Hoe komt dat?

Dan krijg ik meestal een stomverbaasde blik en hoor ik totaal ongeloof in hun stem:
“Hoezo, mijn collega’s zien die oplossing niet van bij de start?”

Neen. Het totaal beeld zien waarin zowel probleem als oplossing liggen, is typisch iets voor beelddenkers. Dat ziet echt niet iedereen …

Dit beseffen is een van de grootste oogopeners voor mensen die net ontdekken dat ze een (sterke) voorkeur hebben voor beelddenken.
Het geeft je de kans om een aantal misverstanden in een ander perspectief te zetten waardoor de situatie er heel anders gaat uitzien. Voor de meesten de start van een persoonlijk groeiproces om die beelddenkerskwaliteiten te gaan gebruiken op een positieve manier.

Herkenbare situatie? Ik hoor graag jullie reacties onder dit bericht.

 

Dit artikel is geschreven door Saskia Smet.

Bron afbeeldingen: Numentum & Pixabay