Introductie workshop: 

Verschillende communicatiestijlen

locatie workshop Numentum

Als communicatie samenwerken lastig maakt

Deze workshop van een halve dag gaat door in de regio Antwerpen (telkens van 14-17u). Je kiest de datum die best in jouw agenda past:

 26-8-2019 of 12-9-2019 

Direct bestellen

Waar gaat deze introductie workshop over? 

Onze taal is het startpunt om samen te werken, informatie te delen, taken te delegeren, enz. Verschillende communicatiestijlen liggen aan de basis van misverstanden. Multi-getalenteerde bruggenbouwers bekijken situaties ook anders en werken op een andere manier dan de meeste collega’s.

Tijdens deze introductie sessie gaan we experimenteren met de verschillende communicatiestijlen. We onderzoeken wat het effect is van de verschillende stijlen op het vlak van verbindend samenwerken.

Wat ontdek je tijdens deze introductie workshop? 

Samenwerken doe je elke dag. Het start met het leggen van contact met je collega's, leidinggevende, klanten of leveranciers. Bewust zijn van taalverschillen zal je helpen om makkelijker in gesprek te gaan.  

Ben je je bewust dat er verschillende communicatiestijlen bestaan ook al spreek je dezelfde taal? Deze verschillen liggen zonder dat we het beseffen aan de basis van veel problemen en frustratie! 

Tijdens deze workshop krijg je inzicht over de invloed van deze taalverschillen bij het samenwerken. Je krijgt concrete en direct toepasbare praktische tips.

Wat heb je na deze sessie geleerd? 

Na het volgen van deze introductie workshop ben je je bewust van de verschillende communicatiestijlen. De risico’s die alijd of ongepast aanpassen van je persoonlijke stijl voor multi-getalenteerde bruggenbouwers geeft.

  • Waar zitten de verschillen in communicatiestijl?
  • Hoe kan je de kennis over deze verschillen op een positieve manier in jouw voordeel laten werken? 

Voor wie is dit interessant? 

Voor ondernemers, ZZP-ers, zaakvoerders, freelancers, entrepreneurs of intrapreneurs – professionals en leidinggevenden in organisaties - die zelf aan de slag wil gaan om bewust te leren omgaan met de verschillende stijlen.

En actief willen meewerken aan een betere samenwerking door zelf de eerste stap te zetten en de communicatie te verbeteren. Omdat ze het belangrijk vinden om een positieve bijdrage te leveren aan het verbindend samenwerken met collega’s, klanten en leveranciers.

Wat vertellen klanten?

“Bedankt voor je sessie! Door jou verhaal steeds weer te horen lukt het mij steeds meer te zien wat ik er zelf mee kan met jou kennis. Zo heb ik heb ik heel veel gehad aan jou tip: pik de plaatjes van een ander om je verhaal te vertellen. Een effectieve manier van communiceren is gebleken! Bedankt!” Anne-Gerda

“Saskia Smet weet van wanten. Heb een seminarie van haar meegemaakt en was aangenaam verrast door al de verschillende methodes die ze gebruikte. Dank voor de inzichten uit de workshop.” Bart Van Honsté. 

“Ik ben nog helemaal vol van de workshop – Talent aan Zet – van vorige week donderdag. Nogmaals heel veel dank Saskia voor deze geweldige en zeer inspirerende en vooral leerzame dag.” Daniella van Gent 

Wie is je docent?

Saskia Smet creëert rust & vertrouwen door je bewuste keuzes te leren maken. Ze weet uit eigen ervaring waar je als multi-getalenteerde bruggenbouwer (of beelddenker) tegenaan loopt. 

Je voelt je niet gehoord en begrepen door je leidinggevende, collega's of team. In de meeste gevallen zijn verschillende communicatiestijl de oorzaak van communicatie problemen waardoor ergernis, frustratie en stress groeit. Met de theoretische achtergrond informatie krijg jij inzichten om deze reacties te begrijpen. Hierdoor kan je de situatie gericht aanpakken en ombuigen naar en positieve samenwerking.

Inzichten en kennis die zorgen voor meer rust en een groter zelfvertrouwen voor elke multi-getalenteerde bruggenbouwer. Als jij zelf rustiger bent, straalt dit ook af op je omgeving! De samenwerking, de efficiëntie en productiviteit van de groep stijgt. 

Uit mijn expertise-koffer gevuld met meer dan 30 jaar kennis en ervaring uit de bedrijfswereld, haal je wat jij nodig hebt om de volgende stap te zetten. Jouw doel en resultaat staan voorop. Je krijgt de handvaten en tools aangereikt die je op dat moment nodig hebt.  

Meld je direct aan voor de datum van je voorkeur!

Elke sessie gaat door op een inspirerende locatie in de buurt van Antwerpen telkens van 14-17u.

Jouw investering bedraagt € 75 ex. BTW (€90,75 incl. BTW).

Het aantal deelnemers is beperkt tot max. 12 per sessie!

26 augustus 2019

Wat is in deze prijs inbegrepen?

  • Deelname aan de opleiding, inclusief een koffie en thee
  • Hand-outs