Live webinar van Saskia Smet - Numentum

Online opleiding (webinar)

Breng klaarheid in je taal door een sterk & duidelijke verhaal

Live sessies op: dinsdag 19/3/2019 om 20u dinsdag 26/3/2019 om 11u 

Direct bestellen

Waar gaat dit webinar over? 

De meeste multi-getalenteerde bruggenbouwers hebben onbewust geleerd om zichzelf aan te passen aan elke situatie in plaats van hun natuurlijke voorkeurstijl te gebruiken. Hierdoor ga je jezelf altijd aanpassen ongeacht de situatie, zonder achtergrondinformatie te hebben waarom jij een andere taal gebruikt en je teamleden je niet begrijpen.

Onze taal is het startpunt om samen te werken, informatie te delen, taken te delegeren, enz. Verschillende communicatiestijlen liggen aan de basis van misverstanden. Multi-getalenteerde bruggenbouwers bekijken situaties ook anders en werken op een andere manier dan de meeste collega’s. Waardoor je jezelf - vaak onbewust - nog meer bent gaan aanpassen.

Als je het omkeert en deze situatie van een andere kant bekijkt, komt dit eigenlijk hierop neer: Door jezelf automatisch te gaan aanpassen, ga jij je eigen inzichten, kennis en informatie systematisch negeren en ondergeschikt maken aan de huidige norm. Jouw zelfvertrouwen gaat dalen, terwijl jouw nieuwe en verfrissende inzichten net het verschil kunnen maken om te vernieuwen en te veranderen binnen teams en organisaties!

Door je bewust te worden van wat er gebeurt - wat er aan de hand is en waarom het jou overkomt – ontdek je mogelijke opties om het op een positieve manier om te buigen in jouw unieke kwaliteit. Kortom, inzicht krijgen in de theoretische achtergrondinformatie.  

Jij gaat dus niet langer zo maar jezelf aanpassen aan situaties, zonder de “Waarom?” of achtergrondinformatie te kennen!

Gericht je taal aanpassen wanneer de situatie hierom vraagt, zorgt dat collega's en leidingevenden eht naar je willen luisteren. Het kost jou minder energie en geeft je voelt je gehoord.

Wat ontdek je tijdens dit webinar? 

Samenwerken doe je elke dag. Het start met het maken van contact of verbinding met je collega's, leidinggevenden, klanten of leveranciers. Elke samenwerking begint met het opbouwen van wederzijds respect en vertrouwen. Communicatie en gesprekken zijn in dit geval ontzettend belangrijk.

Bewust zijn van taalverschillen zal je helpen om makkelijker het gesprek aan te gaan en contact te maken met klanten, leveranciers, medewerkers, collega’s of leidinggevenden op het werk of in de privé sfeer. Bewust leren omgaan met taalverschillen, creëert mogelijkheden in plaats van misverstanden en problemen!

Ben je je bewust dat er verschillende communicatie- en denkstijlen bestaan? Dat ook al spreek je dezelfde taal, de woorden die je gebruikt totaal verschillend kunnen zijn? Deze verschillen liggen zonder dat we het beseffen aan de basis van veel problemen en onnodige frustratie! 

Tijdens deze sessie geeft Saskia jou inzichten in deze achtergrondinformatie. Je krijgt concrete en direct toepasbare praktische tips.

Je leert bijvoorbeeld om je persoonlijke communicatiestijl bewust en gericht aan te gaan passen als de situatie hierom vraagt. In de meeste gevallen is een verschillende communicatiestijl de basisoorzaak voor ergernis, frustratie en stress. 


Wat heb je na deze sessie geleerd? 

Na het volgen van deze sessie ben je je bewust van de verschillende communicatie- en denkstijlen. De risico’s die permanent of ongepast aanpassen van je persoonlijke stijl voor multi-getalenteerde bruggenbouwers met zich meebrengt.

  • Waar zitten deze verschillende communicatie- en denkstijlen?
  • Hoe kan je de kennis over deze verschillen op een positieve manier in jouw voordeel laten werken?
  • Waarom en wanneer zou je best jezelf toch tijdelijk aanpassen aan de situatie?


Tijdens deze sessie geeft Saskia jou inzichten in deze achtergrondinformatie. Je krijgt concrete en direct toepasbare praktische tips. Er horen werkbladen bij deze opleiding zodat je al tijdens de sessie de eerste stappen gaat zetten en acties noteren.

Enkel als jij zelf in actie komt, kan je de nodige verandering starten waardoor: - je sneller en makkelijker de verbinding aangaat of contact maakt met je team - samenwerken veel makkelijker en vlotter gaat - er veel minder tijd verloren gaat door onbegrip en misverstanden omdat je zonder het te beseffen naast elkaar praat - zowel jijzelf als jouw directe omgeving ervaart een positieve verandering  

Voor wie is dit interessant? 

Voor ondernemers, ZZP-ers, zaakvoerders, freelancers, entrepreneurs of intrapreneurs – professionals en leidinggevenden in organisaties - die zelf aan de slag wil gaan om bewust te leren omgaan met de verschillende stijlen.

Actief willen meewerken aan een betere samenwerking zodat de efficiëntie en productiviteit van vergroot in hun organisatie of bedrijf. Door zelf de eerste stap te zetten en zo het verschil te gaan maken hun boodschap duidelijk en krachtig over te brengen. Hierdoor willen ze een positieve bijdrage everen aan meer verbindend samenwerken met collega’s, klanten en leveranciers.

Wat vertellen klanten?

“Bedankt voor je webinar! Door jou verhaal steeds weer te horen lukt het mij steeds meer te zien wat ik er zelf mee kan met jou kennis. Zo heb ik heb ik heel veel gehad aan jou tip: pik de plaatjes van een ander om je verhaal te vertellen. Een effectieve manier van communiceren is gebleken! Bedankt!” Anne-Gerda

“Nogmaals enorm bedankt voor je online opleiding van gisteren! Ik vond het zo bizar om te horen hoe jouw loopbaan ontwikkeling en gang van zaken overeen kwam met mijzelf. Ik merk dat dit me ook beetje van m’n stuk heeft gebracht? Hoe kan dit nu…ik had hier toch alleen last van? En ik kan mezelf ook niet zo goed onder woorden brengen, maar vele gedachten en dan vertaald iemand dat gewoon….hoe ik eigenlijk in elkaar steek! Heel bijzonder!! En nieuwsgierig naar meer….” Mirella 

Wie is je docent?

Saskia Smet creëert rust & vertrouwen door je bewuste keuzes te leren maken. Ze weet uit eigen ervaring waar je als multi-getalenteerde bruggenbouwer (of beelddenker) tegenaan loopt. 

Je voelt je niet gehoord en begrepen door je leidinggevende, collega's of team. In de meeste gevallen zijn verschillende communicatiestijl de oorzaak van communicatie problemen waardoor ergernis, frustratie en stress groeit. Daarom is het zo belangrijk dat jij de theoretische achtergrond informatie krijgt zodat je deze reacties kan begrijpen. Hierdoor kan je de situatie gericht aanpakken en ombuigen naar en positieve samenwerking.

Inzichten en kennis die zorgen voor meer rust en een groter zelfvertrouwen voor elke multi-getalenteerde bruggenbouwer. Als jij zelf rustiger bent, straalt dit ook af op je omgeving! De samenwerking, de efficiëntie en productiviteit van de groep stijgt. 

Uit mijn expertise-koffer gevuld met meer dan 30 jaar kennis en ervaring uit de bedrijfswereld, haal je wat jij nodig hebt om de volgende stap te zetten. Jouw doel en resultaat staan voorop. Je krijgt de handvaten en tools aangereikt die je op dat moment nodig hebt.  

Meld je aan!

Jij kan deze live sessie volgen op verschillende momenten. Je kiest het moment wat best past in jouw agenda. 

39 ex. BTW (€47,19 incl. BTW)

19 maart 2019 (20u-21u30)

Reserveer je plaats

26 maart 2019 (11u-12u30)

Wat is in deze prijs inbegrepen?

  • Deelname live masterclass
  • Werkbladen die bij dit webinar horen
  • De opname van de sessie

Wat vertellen klantenover hun trajecten?

“Ik vond je maandelijkse masterclass erg goed, zeker ook vanwege de theorie naast je eigen persoonlijke ervaring als beelddenker en als coach. Je hebt verder een heerlijk rustige en prettige stem. Ik heb zeker een aantal bruikbare tips van je gehoord.” Pauline Maring (Visionsinc) 

“Dankjewel Saskia Smet om elke keer een beetje meer dat nieuwe stukje van mezelf te leren kennen in de webinars – maandelijkse masterclasses. Ik ben vreemd genoeg niet meer echt ziek geweest sinds ik dat stuk van mezelf ontdekte.” Sofie Vanhoutte (Krijtlijn)

Veel gestelde vragen (FAQ)

Beelddenken is dat geen label of etiket? In de trajecten van Numentum, vertrekken we van het fenomeen beelddenken & beelddenkers omdat die een goede houvast en basis geeft om rust in jezelf te vinden. Het geeft je zelfvertrouwen een stevige boost als je al jarenlang op zoek bent naar jezelf en erkenning voor je talenten en kwaliteiten.  

Maar beelddenken is hoe dan ook een label of een etiket, wat zowel bij jezelf als je omgeving allerlei positieve of negatieve reacties kan oproepen. De negativiteit die we zelf of onze omgeving mogelijk rond een label hangen, draagt zelden bij aan het maken van de verbinding of naar een verbetering van de samenwerking.  

Daarom vind ik het belangrijk om in alle begeleidingstrajecten onze klanten te begeleiden naar rust en een groter zelfvertrouwen zonder dat ze zich blijven vastklampen aan een label.

De kracht van Numentum zit in de uitnodiging om verder te denken. Je te laten loskomen van alle labels of etiketten, vooroordelen of vooronderstellingen. Door jou bewust en gericht op zoek te laten gaan naar unieke kwaliteiten en mogelijkheden. De mogelijkheden komen tevoorschijn als je voorbij alle labels kan en durft te kijken.

Welke andere namen voor beelddenkers kan je vinden? Hoe noem je deze profielen nog:

multi-getalenteerde bruggenbouwer, visueel-ruimtelijke denker, beelddenker, multi-potentialist, multi-talented, maverick, learnatics, T-shaped professional, Tree-Shaped profile, creatieve generalist, multipassionates, talent verbinder, getalenteerde connector, neo-generalist, renaissance man of vrouw, een overtreffende trap professional, jack of all trades, master of none, …  

Multi-getalenteerde bruggenbouwers bezitten een aantal kwaliteiten die in de toekomst aan belang zullen toenemen. Lees meer over deze bijzondere kwaliteiten die elk multi-getalenteerde bruggenbouwer van nature bezit.