Webinar: Introductie BRUG-methode

Bruggen bouwen in je werkomgeving? Hoe begin je hieraan?

Live sessie op 24 oktober 2018 (20u-21u30)

Waar gaat dit webinar over? 

De ‘BRUG-methode’ is nieuw en uniek in België en Nederland. Het is een model van Numentum.  

Deze methode geeft theoretische achtergrond informatie specifiek voor multi-getalenteerde bruggenbouwers. Je gaat dus niet zo maar een techniek aanleren zonder de “Waarom?” of achtergrond te kennen

De meeste multi-getalenteerde bruggenbouwers hebben onbewust geleerd om zichzelf aan te passen aan elke situatie in plaats van hun natuurlijke voorkeurstijl te gebruiken. Dit kost hen ontzettend veel energie in verhouding tot de voordelen die aanpassen hen oplevert. Jezelf ‘permanent’ aanpassen is niet wenselijk. Op lange termijn creëert dat een ongezonde situatie! 

De ‘BRUG-methode’ vormt de schakel door je bewust te worden van wat er gebeurt en de gevolgen van jezelf aanpassen.  

Tijdens deze sessie laat Saskia je kennismaken met de 4 pijlers van de BRUG-methode. 

Wat ontdek je tijdens dit webinar?

De 4 pijlers van de BRUG-methode geven je achtergrondinformatie en praktische tips waarmee je direct aan de slag kan. Je leert bijvoorbeeld om je persoonlijke communicatiestijl bewust en gericht aan te gaan passen als de situatie hierom vraagt.  

Samenwerken doet ieder van ons elke dag. Elke samenwerking begint met een gesprek! Bewust zijn van taalverschillen zal je helpen om makkelijker het gesprek aan te gaan en contact te maken met klanten, leveranciers, medewerkers, collega’s of leidinggevenden op het werk of in de privé sfeer. Bewust leren omgaan met taalverschillen, creëert mogelijkheden in plaats van communicatie misverstanden en problemen!

Ben je je bewust dat er verschillende communicatiestijlen bestaan? Dat ook al spreek je dezelfde taal, de woorden die je gebruikt totaal verschillend kunnen zijn? Deze verschillen liggen zonder dat we het beseffen aan de basis van veel problemen en onnodige frustratie!

  • Waar zitten deze taalverschillen?
  • Hoe kan je de kennis over deze verschillen in jouw voordeel laten werken?
  • Waarom en wanneer zou je best jouw woordenschat tijdelijk aanpassen?  

Wat heb je na deze sessie geleerd? 

Na het volgen van deze sessie ben je je bewust van de verschillende communicatie- en denkstijlen. De risico’s die permanent of ongepast aanpassen van je persoonlijke stijl met zich meebrengen.

Ik geef je praktische voorbeelden en tips waarmee jij zelf direct aan de slag kan. Er horen werkbladen bij deze opleiding zodat je al tijdens de sessie de eerste stappen gaat zetten en acties noteren.

Enkel als jij zelf in actie komt, kan je de nodige verandering starten waardoor: - je sneller en makkelijker de verbinding in gesprekken kan aangaan - samenwerken veel makkelijker en vlotter gaat - er veel minder tijd verloren gaat door onbegrip en misverstanden - zowel jijzelf als jouw directe omgeving ervaart een positieve verandering  

Voor wie is dit interessant? 

Voor ondernemers, ZZP-ers, zaakvoerders, freelancers, entrepreneurs of intrapreneurs – professionals en leidinggevenden in organisaties - die zelf aan de slag wil gaan om bewust te leren omgaan met de verschillende stijlen. Die zelf initiatief willen nemen om met de principes van de BRUG-methode te starten en zo het verschil te gaan maken.

Wat klanten vertellen ...

“Bedankt voor je webinar! Door jou verhaal steeds weer te horen lukt het mij steeds meer te zien wat ik er zelf mee kan met jou kennis. Zo heb ik heb ik heel veel gehad aan jou tip: pik de plaatjes van een ander om je verhaal te vertellen. Een effectieve manier van communiceren is gebleken! Bedankt!” Anne-Gerda

“Nogmaals enorm bedankt voor je online opleiding van gisteren! Ik vond het zo bizar om te horen hoe jouw loopbaan ontwikkeling en gang van zaken overeen kwam met mijzelf. Ik merk dat dit me ook beetje van m’n stuk heeft gebracht? Hoe kan dit nu…ik had hier toch alleen last van? En ik kan mezelf ook niet zo goed onder woorden brengen, maar vele gedachten en dan vertaald iemand dat gewoon….hoe ik eigenlijk in elkaar steek! Heel bijzonder!! En nieuwsgierig naar meer….” Mirella 

Wie is je docent?

Saskia Smet creëert rust & vertrouwen door je bewuste keuzes te leren maken. Ze weet uit eigen ervaring waar je als multi-getalenteerde bruggenbouwer (of beelddenker) tegenaan loopt. 

Afhankelijk van het moment of de situatie, is Saskia jouw vragensteller, meedenker, sparring partner, coach, adviseur of mentor. Samen kijk je vanuit verschillende hoeken naar jouw persoonlijke situatie. Hierdoor ontstaan vanzelf nieuwe kansen en mogelijkheden waarmee jij aan de slag kan gaan om stappen te zetten. 

Je krijgt toegang tot Saskia's expertise-koffer gevuld met meer dan 30 jaar kennis en ervaring uit de bedrijfswereld: coaching–, communicatie- of creativiteitstechnieken, projectmanagers-, procesmanagements-, of kwaliteitsmanagement-skills, businessmodellen, persoonlijk leiderschap en ondernemerschap. Saskia haalt eruit wat jij nodig hebt want jouw doel en resultaat staan voorop. Dit zorgt ervoor dat je werkt op jouw tempo en je de handvaten en tools aangereikt krijgt die je op dat moment nodig hebt.  

Meer weten over de BRUG-methode? 

Doe dan mee aan deze online introductie sessie zodat ik je alvast op weg kan helpen!  

Je volgt dit webinar thuis of op kantoor van achter je computer, tablet of smartphone. 

Je ontvangt vooraf een werkdocument in je mailbox zodat je zelf al tijdens de online sessie de eerste stappen zet. Door actief deel te nemen, ga je al direct aan de slag met de inzichten. En start de verandering in je persoonlijke situatie.

Live webinar op 24 oktober 2018 (20u-21u30)

39 ex. BTW (€47,19 incl. BTW)

Wat is in deze prijs inbegrepen?

  • Deelname live masterclass
  • Werkbladen die bij dit webinar horen
  • De opname van de sessie

Wat klanten vertellen over hun trajecten ...

“Ik vond je maandelijkse masterclass erg goed, zeker ook vanwege de theorie naast je eigen persoonlijke ervaring als beelddenker en als coach. Je hebt verder een heerlijk rustige en prettige stem. Ik heb zeker een aantal bruikbare tips van je gehoord.” Pauline Maring (Visionsinc) 

“Dankjewel Saskia Smet om elke keer een beetje meer dat nieuwe stukje van mezelf te leren kennen in de webinars – maandelijkse masterclasses. Ik ben vreemd genoeg niet meer echt ziek geweest sinds ik dat stuk van mezelf ontdekte.” Sofie Vanhoutte (Krijtlijn)

Veel gestelde vragen (FAQ)

Wat is het ‘BRUG-methode’? De ‘BRUG-methode’ is nieuw en uniek in België en Nederland. Het is een model van Numentum en specifiek voor de begleiding van multi-getalenteerde bruggenbouwers.  

Het is geen communicatiemodel maar de tussenschakel – de inzichten en achtergrondinformatie – die nodig zijn om het totaal beeld van de realiteit voor multi-getalenteerde bruggenbouwers op te bouwen. Alle basiskennis die ze nodig hebben om effectief en maximale voordelen te halen uit het volgen van een opleiding (zoals bijvoorbeeld een communicatie-, onderhandel of presentatietraining).  

Deze methode is ontwikkeld op basis van Saskia’s ervaring aangevuld met technieken en modellen uit o.a. coaching, creativiteit, verander- en procesmanagement. Saskia bundelt hierin meer dan 10 jaar kennis over het fenomeen beelddenken en meer dan 8 jaar praktijkervaring van Numentum.

Wat is de BRUG-methode niet? Het is geen communicatiemodel maar de tussenschakel – de inzichten en achtergrondinformatie – die nodig zijn om het totaal beeld van de realiteit voor multi-getalenteerde bruggenbouwers op te bouwen.  

Alle basiskennis die ze nodig hebben om effectief en maximale voordelen te halen uit het volgen van een opleiding (zoals bijvoorbeeld een communicatie-, onderhandel of presentatietraining). Je gaat dus niet zo maar een techniek aanleren zonder de “Waarom?” of achtergrond te kennen.  

Als multi-getalenteerde bruggenbouwer heb je geleerd om jezelf altijd aan te passen. Dit kost jou ontzettend veel energie voor wat het je oplevert. Jezelf ‘permanent’ aanpassen is niet wenselijk. Op lange termijn is dat een ongezonde situatie! 

Met de inzichten uit de BRUG-methode leer jij jezelf aanpassen waar nodig en in andere situaties zoveel mogelijk bij je persoonlijke stijl te blijven. Soepel en bewust wisselen van voorkeurstijl om de verbinding te maken met de ander. Je gaat jezelf enkel aanpassen als de situatie hierom vraagt waardoor je veel meer energie krijgt.  

De ‘BRUG-methode’ vormt de schakel door je bewust te zijn van de situatie en de gevolgen van jezelf aanpassen zodat je daarna de klassieke communicatie technieken kan gebruiken.

Beelddenken is dat geen label of etiket? In de trajecten van Numentum, vertrekken we van het fenomeen beelddenken & beelddenkers omdat die een goede houvast en basis geeft om rust in jezelf te vinden. Het geeft je zelfvertrouwen een stevige boost als je al jarenlang op zoek bent naar jezelf en erkenning voor je talenten en kwaliteiten.  

Maar beelddenken is hoe dan ook een label of een etiket, wat zowel bij jezelf als je omgeving allerlei positieve of negatieve reacties kan oproepen. De negativiteit die we zelf of onze omgeving mogelijk rond een label hangen, draagt zelden bij aan het maken van de verbinding of naar een verbetering van de samenwerking.  

Daarom vinden we het belangrijk om in alle begeleidingstrajecten onze klanten te begeleiden naar rust en een groter zelfvertrouwen zonder dat ze zich blijven vastklampen aan een label. De kracht van Numentum zit in de uitnodiging om verder te denken. Je te laten loskomen van alle labels of etiketten, vooroordelen of vooronderstellingen. Door jou bewust en gericht op zoek te laten gaan naar unieke kwaliteiten en mogelijkheden.