Multi Talent Communicator traject

Bewuster leren werken met taalverschillen, creëert mogelijkheden in plaats van problemen

Multi Talent Communicator Traject van Numentum

Herkenbaar?

Je verliest uren tijd om je boodschap klaar en duidelijk over te brengen aan je collega's of medewerkers. Maar dan krijg je het antwoord op jouw vraag, wat totaal iets anders is dan wat jij gevraagd had. Je opdracht is dus verkeerd begrepen. Hoe kan je ervoor zorgen dat jullie elkaar echt begrijpen en de samenwerking vlotter en efficiënter verloopt?  

Als je een van je nieuwe ideeën probeert uit te leggen en je collega’s of medewerkers begrijpen je niet, laaien de emoties vaak hoog op : “Zien ze nu echt niet wat ik bedoel?” Kostbare tijd gaat verloren ondanks het feit dat iedereen al veel te veel werk heeft. Ergernis en frustratie groeien. Bovendien merk je dat het wederzijds respect en vertrouwen zal afnemen.

Als je fouten of verbeterpunten aangeeft, voelen medewerkers zich door jou geviseerd. Het lijkt alsof jij alles en iedereen wil controleren. Dit soort details trekken je aandacht omdat ze er gewoon uitspringen. Spijkers op laag water zoeken is echter het laatste waar jij je mee wil bezig houden.

De relaties in jullie team lijken te verzuren. Terwijl jij zoveel ideeën hebt om het werk voor ieder teamlid te vereenvoudigen zodat jullie veel makkelijker en sneller alle taken zouden kunnen afwerken. Hoe pak je dit aan?

Samenwerken doen we allemaal op elk moment!

Of het nu gaat om activiteiten met klanten, medewerkers, collega’s op leidinggevende op het werk of in de privé sfeer.  

Taal en gesprekken zijn in dit verband cruciaal. En hier loopt het regelmatig fout voor multi-getalenteerde bruggenbouwers.  

Ben je je bewust dat er verschillende communicatiestijlen bestaan? En het feit dat deze verschillen zonder dat we het beseffen oorzaak zijn van veel problemen en frustratie! 

Terwijl in de meeste gevallen mensen hetzelfde doel willen bereiken. Ze willen echt samenwerken ondanks wat de tegenstelingen in gesprekken doen vermoeden.

Het Multi-Talent Communicatie traject wil inzichten en mogelijkheden geven.  

Jij leert op welke manier je de brug kan bouwen door bewuster om te gaan met taal. Door bewuster om te gaan met je natuurlijke voorkeur - jouw taalgebruik en woordenschat - leg je veel makkelijker een verbinding met je klant(*) in plaats van de afstand te vergroten.

(*) Klant staat in dit voorbeeld zowel voor een externe klant als een interne klant. Een interne klant kan een medewerker, leidinggevende of collega zijn bijvoorbeeld. 

Wat haal je uit dit programma? 

Hoe actiever je zelf aan de slag gaat tijdens dit traject, hoe groter het resultaat. Deze resultaten en voordelen zal je vanaf de eerste sessie ervaren:

 • Omdat je bewust bent van de situatie, creëer je rust voor jezelf waardoor je jouw boodschap veel krachtiger kan overbrengen.
 • Je kan veel sneller werken waardoor het je minder tijd kost om resultaat te behalen. Je werkt veel efficiënter.
 • Omdat je geleerd hebt op een aangepaste manier kennis en informatie te delen, gaat dit veel vlotter. Er blijft dus tijd over voor andere projecten. De efficiëntie van de groep verhoogt.
 • Je gaat je zelfzekerder voelen in gesprekken met collega's, leidinggevenden, medewerkers of klanten.
 • Jezelf leert op welke manier jij je (tijdelijk) kan aanpassen aan de communicatiestijl van je gesprekspartner zodat jij hun aandacht vasthoudt en ze je boodschap horen en begrijpen. 
 • Je zal je veel gelukkiger voelen omdat de samenwerking makkelijker verloopt. Hierdoor heerst er een minder gespannen sfeer en is er meer plaats om plezier te maken.
 • Verbetering van je relaties met anderen, zowel op het werk en privé. Je zal merken dat het onderling vertrouwen en wederzijds respect met mensen uit je omgeving groeit. 
 • Je verliest geen uren reistijd in files of met het openbaar vervoer omdat het multi-talent traject via internet verloopt.
 • Je hebt bovendien de flexibiliteit om de sessies te bekijken waar en wanneer het jou past. 


Kortom, je leert soepel en bewust te wisselen van communicatiestijl om de verbinding te maken met de ander. Je gaat jezelf enkel aanpassen als de situatie hierom vraagt waardoor je veel meer energie krijgt. Zowel jij zelf als je organisatie, familie en vrienden plukken de resultaten van dit traject!

Wil je hier nog meer over weten?

Kijk dan helemaal onderaan bij de "Veel gestelde vragen".

Voor wie is dit interessant? 

Voor leidinggevenden, ZZP-ers, freelancers of zaakvoerders die zelf aan de slag wil gaan om actief te leren omgaan met hun persoonlijke communicatiestijl.

Die inzicht en theoretische achtergrond informatie willen leren. Om de stijl verschillen bewust te leren inzetten voor positieve resultaten. Om verbinding en samenwerking te bevorderen in plaats van kostbare tijd te verliezen door communicatie misverstanden. 

Wat klanten vertellen ...

"Bedankt voor je webinar! Door jou verhaal steeds weer te horen lukt het mij steeds meer te zien wat ik er zelf mee kan met jou kennis. Zo heb ik heb ik heel veel gehad aan jou tip: pik de plaatjes van een ander om je verhaal te vertellen. Een effectieve manier van communiceren is gebleken! Bedankt!” Anne-Gerda 

"Ik kan je met woorden niet zeggen wat het online programma met me doet vandaar dit liedje “Live is live”. Voor mij ben je goud waard. Ik begin steeds meer te ontdekken waar ik mezelf tekort heb gedaan door niet te weten en vooral niet te accepteren wie ik ben.” Jacqueline Hanssen

Over Saskia

Saskia Smet creëert rust & vertrouwen door je bewuste keuzes te leren maken. Ze weet uit eigen ervaring waar je als multi-getalenteerde bruggenbouwer (of beelddenker) tegenaan loopt.  

Saskia zet je in beweging. Ze luistert nieuwsgierig om jouw verhaal te begrijpen. Daarna vertelt ze je wat ze ziet, hoort en wat jouw verhaal met haar doet. Als je ergens middenin zit, is je beeld beperkt. Een buitenstaander ziet meer.

Samen kijken we vanuit verschillende hoeken naar jouw situatie. Hierdoor ontstaan vanzelf nieuwe mogelijkheden waarmee jij aan de slag kan om stappen te zetten.  

Multi Talent Communicator traject praktisch

Dit groepstraject start opnieuw op 24 september 2018 en loopt tot 14 december 2018 (12 weken).

Wil je graag weten welke mogelijkheden er in tussentijd zijn? Neem contact op met Saskia  

Alle data en andere informatie, ontvang je zo snel mogelijk na je inschrijving.  

Je kan voor dit MultiTalent Communicator traject kiezen uit 3 formules: 

Basis, Standaard of Intensief

795

ex. BTW (€961,95 incl. BTW)

Traject via internet.

 • 7 modules (meer dan 20 lesvideo’s)
 • opdrachten bij elke module
 • Vraag&Antwoord per email

1095

ex. BTW (€1324,95 incl. BTW)

Traject via internet.

 • 7 modules (meer dan 20 lesvideo’s)
 • opdrachten bij elke module
 • 5 live Vraag&Antwoord sessies (incl. opname)
 • handige checklijsten & overzichten
 • 3 oefensessies
 • afgesloten gespreksgroep
 • 1 live masterclass breinvoorkeuren in communicatie (incl. opname)
 • individueel breinvoorkeur onderzoek Neethling Brain Instruments®2095

ex. BTW (€2534,95 incl. BTW)

Traject via internet en op locatie.

 • 7 modules (meer dan 20 lesvideo’s)
 • opdrachten bij elke module
 • 5 live Vraag&Antwoord sessies (incl. opname)
 • handige checklijsten & overzichten
 • 3 oefensessies
 • afgesloten gespreksgroep
 • 1 live masterclass breinvoorkeuren in communicatie (incl. opname)
 • individueel breinvoorkeur onderzoek Neethling Brain Instruments®
 • individuele bespreking van persoonlijk breinvoorkeur rapport
 • 1 live opleidingsdag met de Intensief groep deelnemers (versnaperingen en lunch in begrepen)
 • mastermindgroep intensief deelnemers
 • beperkt aantal deelnemers!

Wat klanten vertellen ...

"Bedankt voor je online programma. Het was voor mij erg interessant om naar de lezingen te kijken/luisteren. Het heeft me heel wat opgeleverd als het gaat over kennis over het beelddenken. Het was heel erg herkenbaar voor me wat je allemaal verteld in de presentaties. Misschien was dat ook wel het meest leerzame eraan. Dat al die dingen gewoon bij me horen omdat ik beelddenker ben. Heerlijk verhelderend.” Mevr. Vlaar

"Vooraf twijfelde ik of dit soort online groeitraject wel bij me zou passen om mezelf te ontwikkelen zonder te hervallen in een klassiek leermodel. Aan de ene kant, heb je zelfdiscipline nodig om de modules door te nemen en de opdrachten uit te werken. Anderzijds, zorgen de regelmatige groepscoachingsessies ervoor dat je niet met vragen of twijfels blijft zitten. 

De inzichten uit mijn persoonlijk breinvoorkeuronderzoek helpen me tot op de dag van vandaag om bewuste keuzes te maken. Ik heb bepaalde passies of talenten. Daar wil ik op een positieve manier mee naar buiten komen.  

De twijfels vooraf over het online traject bleken volledig ongegrond: dit is een effectieve en moderne manier om mezelf te ontwikkelen. De deelnemers komen uit verschillende organisaties of zijn zelfstandig, wat extra meerwaarde geeft aan het programma. Een aanrader voor mensen die zelfredzaam willen zijn en die zichzelf effectief persoonlijk willen groeien." Tanguy De Lestré

Veel gestelde vragen (FAQ) 

Wat is het ‘BRUG-methode’? De ‘BRUG-methode’ is nieuw en uniek in België en Nederland. Het is een model van Numentum.

Deze methode is ontwikkeld op basis van Saskia’s ervaring aangevuld met technieken en modellen uit o.a. coaching, creativiteit, verander- en procesmanagement. Saskia bundelt hierin meer dan 10jaar kennis over het fenomeen beelddenken en meer dan 8 jaar praktijkervaring van Numentum.

Wat zit dit in dit multi-talent communicatie programma verwerkt? Met de ‘BRUG-methode’ en je persoonlijke breinvoorkeur (onderzoek met Neethling Brain Instruments® - NBI ® ga jij aan de slag. Je brengt jouw communicatiestijl in kaart zodat je je taalgebruik leert aanpassen indien de situatie hierom vraagt. Met als doel dat je :

 • minder tijd verliest door miscommunicatie;
 • efficiënter kan (samen)werken;
 • jouw effectiviteit verhoogt omdat je resultaten tast- en zichtbaar zijn;
 • je tijd wint omdat je productiever kan werken;
 • je zelfzekerder voelt in gesprekken met collega's, leidinggevenden, medewerkers of klanten;
 • jezelf makkelijke kan aanpassen aan de communicatiestijl van je gesprekspartner zodat jij hun aandacht vasthoudt en ze je boodschap horen en begrijpen;
 • …  

Wat is een breinvoorkeur onderzoek met Neethling Brain Instruments® - NBI ®? Neethling Brain Instruments® - NBI ®, geven je inzicht in je persoonlijke breinvoorkeur. 

Je breinvoorkeur beïnvloedt jouw dagelijks leven zonder dat je dit zelf beseft. Zowel op je werk als in je privéleven heeft jouw persoonlijke breinvoorkeur invloed. Je breinvoorkeur geeft aan:

 • Hoe je praat en jouw taalgebruik (bijvoobeeld: zakelijke, kort en bondig of eerder verhalend met veel beeldspraak?)
 • Hoe je met mensen omgaat of een groep gaat leiden.
 • Op welke manier jij te werk gaat.
 • Hoe je nieuwe dingen leert.
 • Hoe je problemen aanpakt en oplost.
 • Hoe je beslissingen neemt.
 • In welke omgeving je je het best thuis voelt.
 • In welke functie of rol jij het best kan functioneren.
 • Waar je natuurlijke talenten zitten.
 • Welke taken of activiteiten voor jou, aangeleerde vaardigheden zijn.
 • Waar jij energie van krijgt of wat je net heel veel extra energie gaat kosten.


Er zijn geen goede of slechte profielen, iedereen is uniek en heeft specifieke voorkeuren.

Tijdens het multi talent communicatie traject gaat alle aandacht naar de verschillende communicatiestijlen. Je persoonlijk Neethling Brain Instruments® rapport, geeft ook inzichten op andere elementen van jouw profiel.

Wat mag je verwachten? Gedurende 12 weken gaan we samen op weg. Afhankelijk van de gekozen formule, zorg ik voor lesvideo’s, opdrachten, vraag & antwoordsessies, persoonlijke breinvoorkeur (onderzoek met Neehtling Brain Instruments®), gespreksgroepen, oefensessies en een live opleidingsdag zodat jij rustig kunt werken. Gemiddelde tijdsbesteding bedraagt ongeveer 2 uur per week. 

Je werkt gewoon van achter je computer, op kantoor of thuis. Dus extra tijdswinst omdat je geen verplaatsingen hoeft te maken. Het basis en standaard traject verlopen volledig via internet. Voor het intensief traject, is het grootste gedeelte van het traject online (via internet) enkel de live opleidingsdag vindt plaats op lokatie..

Waar je na een dag opleiding naar huis gaat en al snel volledig terug opgeslorpt wordt door de waan van de dag, blijf je hier gedurende 12 weken actief aan de slag met het cursus materiaal. Waardoor de kans om effectief in actie te komen en je communicatievaardigheden verder te ontwikkelen, groter zal zijn.  

Er hoort een afgesloten gespreksgroep voor de deelnemers bij dit traject, waar ik dagelijks aanwezig ben en contact kan leggen met andere deelnemers om te oefenen. Want ook dat hoort erbij: oefenen in een veilige omgeving zodat je op een rustige manier gewoon eens kan experimenteren met andere manieren om een probleem situatie aan te pakken.  

Als je actief deelneemt, heb je op het eind van de 12 weken gegarandeerd flinke stappen gezet om je werk en leven te vergemakkelijken en je relaties te verbeteren. Als klanten op het eind van het traject vertellen wat het met hen gedaan heeft, behoren "Rust voor mezelf." of "Ik voel me veel rustiger." tot de meest gehoorde opmerkingen. Deelnemers merken dat ze veel zelfzekerder en vol vertrouwen zijn zonder de behoefte te voelen om zich constant aan te moeten passen.

Wat is dit programma niet? Dit traject is niet het zoveelste communicatiemodel. De ‘BRUG-methode’ geeft theoretische achtergrond informatie specifiek voor multi-getalenteerde bruggenbouwers. Je gaat dus niet zo maar een techniek aanleren zonder de “Waarom?” of achtergrond te kennen. 

Jezelf ‘permanent’ aanpassen is niet wenselijk en op lange termijn echt ongezond! Het kan zinvol zijn om jezelf aan te passen om de samenwerking te verbeteren. Dit doe je echter tijdelijk en uitsluitend wanneer het wenselijk en zinvol is in een bepaalde situatie.  

Met deze inzichten leer jij jezelf aanpassen waar nodig en in andere situaties zoveel mogelijk bij je persoonlijke stijl te blijven. Soepel en bewust wisselen van communicatiestijl om de verbinding te maken met de ander. Je gaat jezelf enkel aanpassen als de situatie hierom vraagt waardoor je veel meer energie krijgt.  

De ‘BRUG-methode’ vormt de schakel door je bewustzijn van de situatie en de gevolgen van jezelf aanpassen zodat je daarna de klassieke communicatie technieken kan gebruiken.

Heb je al een breinvoorkeuronderzoek gedaan bij Numentum? Neem dan contact op met Saskia om te kijken welke formule best bij je past.

Heb je een BTW nummer en ben je als Nederlandse onderneming BTW plichtig? Nederlandse ondernemers kunnen bij de bestelling vragen om de BTW te laten verleggen. Je betaalt dan het nettobedrag bij je bestelling en de BTW in Nederland.

Verkies je de betaling van dit traject te spreiden? Neem contact op met Saskia om de mogelijkheden te bespreken.