Beelddenker & emoties of emotionele reacties

Zijn beelddenkers of multi-getalenteerde bruggenbouwers emotionele mensen?

Situaties van onrecht of onmacht ervaringen, kunnen stress en frustratie veroorzaken. Deze emoties kunnen hevig oplaaien omdat ze zich niet begrepen voelen. Op zo’n momenten kunnen ze zeer heftig uit de hoek komen met sterke emotionele reacties.

Een situatie die zo’n over-emotionele reactie te weeg brengt, werkt dit verlammend! De persoon in kwestie raakt precies volledig geblokkeerd en kan geen kant meer op.

In normale omstandigheden zijn dit echt geen over-emotionele medewerkers.

Gun ze de tijd om terug tot rust te komen zodat ze uit de emotie kunnen stappen. Zet geen extra druk op deze medewerker als ze nog in de over-emotionele reactie zitten omdat dit de situatie alleen maar emotioneler maakt.

De beelddenker zelf gaat in deze situatie alle overblijvende energie verliezen en fysiek onderuit gaan.

De situatie bespreken en tot oplossingen komen, werkt enkel als de beelddenker volledig tot rust gekomen is!


beelddenkers en emoties


Herkenbaar?

Laat gerust een reactie, aanvullingen of opmerkingen achter onderaan!

Andere multi-getalenteerde bruggenbouwers zullen je dankbaar zijn omdat ze mogelijk verder kunnen bouwen op jouw aanvulling!

Vorige tip gemist?


Meer weten?

10 kenmerken van beelddenkers op het werk en hoe jij hier voordeel uithaalt.

Herken jij jezelf in de beschrijving van een multi-getalenteerde bruggenbouwer en wil je hier meer over weten?


Gun je zelfvertrouwen een stevige boost. Zelfverzekerd overkomen begint met elk gesprek aan te durven gaan zodat je samen met je team, je collega’s, klanten of leveranciers voluit gaat inzetten op de best mogelijke samenwerking.
Zodat het werkplezier en het onderlinge vertrouwen in de groep groeit: waardoor ergernis en frustratie in de groep afnemen terwijl de efficiëntie en de productiviteit toenemen.
Daar wil ik jou mee helpen.

Start nu en vraag direct een kennismakingsgesprek aan.


Saskia Smet is de auteur van dit artikel.

Saskia werkt met creatieve en innovatieve ondernemers en leidinggevenden die zich herkennen in de kenmerken van beelddenken. Mensen die met deze unieke kwaliteiten op een positieve manier een bijdrage willen leveren aan het succes van bedrijven. Door voorbij het label ‘beelddenken’ te leren kijken zodat je op een constructieve manier de brug gaat bouwen naar je collega’s, medewerkers, leidinggevende of klanten.

Door rust te creëren, vergroot het zelfvertrouwen zodat je de positieve invloeden van efficiëntere communicatie en verbindend samenwerken met je team, collega’s, klanten en leveranciers leert gebruiken om vernieuwing en verandering te kanaliseren.

Het resultaat is minder stress en frustratie door communicatie problemen op de werkvloer waardoor het onderlinge vertrouwen groeit, het werkplezier toeneemt, de productiviteit stijgt en de efficiëntie verhoogt.


Bron afbeeldingen: Numentum

Vorige

Volgende

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Download het gratis ebook: Samen aan het werk

5 Manieren om beter samen te werken met beelddenkers.

Download nu

Je aanmelding is goed ontvangen