Ontwikkel je talenten
als multi-talent leider!

"De impact van dit programma is veel groter dan ik verwacht had. Dit traject heeft mijn zelfvertrouwen vergroot zodat ik meer initiatief durf te nemen en mijn energieniveau is toegenomen. Doordat ik nu doelbewuster ben, kan ik veel meer bijdragen en zet de stappen die nodig zijn om dit te realiseren."

Rikkart Van Gassen - Business Intelligence Advisor Wolters Kluwer 

Bewuster leren werken met verschillende voorkeuren op het werk geeft rust, vergroot je zelfvertrouwen en creëert mogelijkheden om beter samen te werken. Zowel jij als je team halen hier voordeel uit!

voor Multi-Getalenteerde Leiders

Direct bestellen
persoonlijk transformatie traject met begeleiding

Wat als samenwerken stroever loopt?

Of het nu gaat om activiteiten met klanten, medewerkers of collega’s - op het werk of in de privé sfeer - samenwerken gebeurt overal. Taal is de basis voor een goede en vlotte samenwerking. En hier loopt het regelmatig fout voor multi-getalenteerde bruggenbouwers.  

Ben je je bewust dat er verschillende denk- en communicatiestijlen bestaan?
Weet jij dat deze verschillen zonder dat we het beseffen oorzaak zijn van onnodige problemen en frustratie?
Realiseer je dat anderen jouw verhaal met de beste wil van de wereld niet verstaan. Ze begrijpen niet waar jij naartoe wil, terwijl jij het gevoel krijgt dat ze gewoon niet naar je willen luisteren.

Hoe komt dit?
De eerste keer is de bereidheid om naar je te luisteren nog groot. Dit neemt af telkens dezelfde situatie zich herhaalt: Als jij lang praat zonder dat medewerkers of collega's een concrete vraag horen of de inhoud van je verhaal duidelijk is, haken ze af.  

Door de taalverschillen gaan mensen voelen mensen zich sneller aangevallen waardoor ze in de verdediging gaan. Dit creëert ergernis en frustratie. Terwijl mensen in de meeste gevallen eigenlijk hetzelfde doel willen bereiken. Ze willen echt verbindend samenwerken ook al zou je op basis van gesprekken het tegendeel vermoeden. 

Dit zorgt ervoor dat mensen gaan vitten en discussiëren over woorden en zinnen. Het gaat over de manier waarop iets gezegd wordt, terwijl er niemand nog aandacht heeft voor de inhoud van de boodschap.

Wat er dus echt gebeurt is dat de focus zich verlegd van de inhoud naar de verpakking van de boodschap. De verpakking kan verschillende vormen aannemen, terwijl het net om de kern van het verhaal gaat en dat is de inhoud!

"Hoe je het brengt." is minstens zo belangrijker als, "Wat je te vertellen hebt!"

Jij bent immers de architect van je boodschap!

In dit programma leer je hoe jij de verschillen gebruikt om de samenwerking te verbeteren: zodat jij gaat kiezen voor de taal die de ander begrijpt. Waardoor wederzijds respect en vertrouwen groeit.

Waaruit bestaat dit traject?

Er zijn 3 basiselementen die als een rode draad doorheen dit programma lopen:

1) Bewustwording: verschillen creëren misverstanden
Waar zitten de onderlinge verschillen tussen je collega’s en medewerkers en jezelf?
Wat zijn jouw persoonlijke voorkeuren?
Welke invloed hebben deze verschillen op de samenwerking?

2) Zelfzorg en zelfkennis begint bij jezelf
Zolang je op dezelfde manier blijft denken en praten, verandert er niets aan het onbegrip en de frustratie. Enkel de twijfel aan je eigen kennis en kunde zal groeien waardoor jouw zelfvertrouwen zal afnemen.
Zodra jij je eigen behoeften en kwaliteiten ontdekt en daar optimaal gebruik van weet te maken, ontstaan nieuwe mogelijkheden en blijvende veranderingen.

3) Samenwerken en communicatie zorgen voor nieuwe mogelijkheden
Je krijgt meer begrip en erkenning als je jezelf aanpast aan de taal en de behoeften van collega's, medewerkers of klanten. Hierdoor groeit het wederzijds respect. Mensen gaan elkaar waarderen op basis van hun kwaliteiten en ervaring wat zorgt voor meer verbondenheid binnen de groep.

Welke resultaten behaal je na het volgen van dit programma?

Je leert om makkelijker te wisselen tussen de verschillende stijlen om zo de verbinding te maken met anderen. Je gaat jezelf enkel aanpassen als de situatie hierom vraagt:

 • Gerichter en duidelijkere boodschappen zodat de informatie overdracht en kennisdeling sneller en makkelijker loopt.
 • Efficiënter samenwerken omdat er minder ergernis ontstaat, voorkom je dat onbegrip en misverstanden kunnen ontstaan.
 • Jouw zelfvertrouwen groeit waardoor je makkelijker kennis en inzichten gaat te delen met je collega's of medewerkers. Dit zorgt voor meer rust en vertrouwen bij jou en je team.

Hoe actiever je zelf aan de slag gaat tijdens dit traject, hoe groter het resultaat:
waardoor je meer energie hebt omdat samenwerken vlotter verloopt.

Voor wie?

Dit traject is voor elke multi-getalenteerde leider(*) die zelf aan de slag wil gaan om bewust te leren omgaan met hun persoonlijke voorkeuren. Die inzicht en theoretische informatie wil krijgen om:

 • bewuster te worden van de verschillende stijlen en behoeften;
 • zelf de eerste stap te zetten;
 • communicatie wil gebruiken om rust en vertrouwen te creëren zodat de samenwerking vlotter verloopt.

Kortom, efficiënter werken voor multi-getalenteerde leiders!

Dit is een intensief en interactief begeleidingstraject deels individueel, deels in groep. Hoe meer tijd en energie je investeert, hoe groter de stappen die jij op het eind van het programma gezet zal hebben.

(*) leider staat voor ondernemers, ZZP-ers, zaakvoerders of freelancers; Professionals en leidinggevenden in bedrijven.

Ontwikkel je kwaliteiten op de manier die bij je past
zodat ze jou gaan helpen om de samenwerking met collega's en medewerkers te verbeteren.

Wat klanten vertellen ...

"Door dit traject te volgen, ben ik bewuster geworden van wat mijn neurodiversiteit, het beelddenker-zijn, voor invloed heeft op mijn manier van communiceren en samenwerken. Saskia wist in mijn taal uit te leggen hoe niet beelddenkers denken en ze heeft kennis en ervaringen gedeeld om mij inzichten te geven hoe effectiever samen te werken en mijn communicatie te verbeteren. Vooral op het gebied van kennisdelen heb ik handvatten gekregen om steeds beter te worden waarmee ik mijn kwaliteiten beter kan inzetten.”

Joost van Kempen - Esprit Associate, R&D Data Strategy leadership development program, GlaxoSmithKline 

“Dit is een zeer krachtig traject voor elke beelddenker of multi-getalenteerde bruggenbouwer. Het helpt me om met mensen in gesprek te gaan en samen op weg te gaan. Voor mezelf heb ik nog beter leren zien waar mijn kwaliteiten zitten en op welke manier ik beter kan aansluiten bij de ander. Je hebt eerst inzichten nodig in je eigen functioneren alvorens je kan veranderen en jezelf ontwikkelen. Dank je wel!”

Miriam Bierhaus - Oecumenisch coach, begeleider, trainer

"De impact van dit programma is veel groter dan ik verwacht had. Dit traject heeft mijn zelfvertrouwen vergroot zodat ik meer initiatief durf te nemen en mijn energieniveau is toegenomen. Doordat ik nu doelbewuster ben, kan ik veel meer bijdragen en zet de stappen die nodig zijn om dit te realiseren."

Rikkart Van Gassen - Business Intelligence Advisor Wolters Kluwer 

Ontwikkel je talenten als multi-talent leider -
Praktisch

Om jou te helpen bij de ontwikkeling van je talenten is het Multi-Talent Connector programma ontworpen.

Saskia van Numentum ontwikkelde dit traject in 2018. Tijdens de zomer van 2020, kreeg het programma een grondige update.
Zowel de inhoud als de manier van werken is grondig bijgestuurd. Met als doel de interactie, de inhoud en de ervaring voor elke deelnemer nog beter te maken zodat elk van hen meer impact heeft in de eigen werkomgeving!

Vanaf september2020 zal het voor het eerst via het nieuw en afgesloten online leer- en community platform van Numentum verlopen!

De Multi-Talent Connector programma start opnieuw vanaf 14/9/2020.
Het programma van dit persoonlijk transformatie programma is gespreid over 3 maanden.

1495

Bestel Multi-Talent Connector programma

ex. BTW (€1808,95 incl. BTW)

Begeleidingstraject via internet.

 • NIEUW! Persoonlijke toegang tot het Numentum leerplatform
 • 7 hoofdstukken (meer dan 20 lesvideo’s in totaal meer dan 7,5 uur video)
 • opdrachten bij elke module (reflectiemomenten & acties aangepast aan jouw situatie)
 • Bijhorende documentatie zoals praktische checklijsten, handige draaiboeken, overzichten met de behoeftes en verwachtingen van de verschillende profielen
 • NIEUW! Toegang tot de afgesloten deelnemersgespreksgroep op het community platform
 • 2-wekelijkse live online Vraag&Antwoord sessies (incl. opname)
 • 3 online oefensessies
 • Begeleiding gedurende het traject
 • individueel onderzoek Neethling Brain Instruments® (NBI)
 • NIEUW! Lidmaatschap van de Multi Talent Leaders community tot en met 31/1/2021 (beschikbaar vanaf okt/2020)

Dit programma geeft je maximale flexibiliteit.

 • Met je persoonlijke toegangscode, heb je gedurende de volledige duur van het traject op elk moment toegang - 24u en 7/7 dagen - tot het nieuwe leer- en community platform van Numentum. Afgesloten en veilig, 100% corona proef.
 • Je bekijkt de lesvideo’s en maakt de opdrachten waar en wanneer het jou past aan jouw persoonlijk traject.
 • Jij werkt in alle rust en kan je kostbare tijd optimaal gebruiken. Je verliest geen tijd met reizen (geen files of vertraging met openbaar vervoer), aangezien het grootste deel van dit programma via internet verloopt.
 • In de live sessies ben ik aanwezig om je persoonlijk te begeleiden en al je vragen te beantwoorden.
 • In de afgesloten groepen op het community platform leg je contact met andere deelnemers. Hier heb je de unieke mogelijkheid om de kracht van de groep in te schakelen om je persoonlijk groeitraject te versterken: Je leert ook van de andere deelnemers, ook al komt iedereen uit andere sectoren en bedrijven.

Alle data en praktische informatie, ontvang je zo snel mogelijk na je inschrijving.

Kijk onderaan bij de veel gestelde vragen (FAQ)

Over Saskia

Saskia Smet werkt als sparring partner, adviseur, facilitator, trainer, coach en mentor voor multi-getalenteerde leiders.
Ze zet haar expertise in om jou meer rust en zelfvertrouwen te bezorgen zodat:

 • communicatieproblemen en misverstanden afnemen,
 • zowel de rust die jij ervaart als je efficiëntie en productiviteit toenemen,
 • verbindend samenwerken met je collega's, medewerkers of klanten vlot beter.

Je krijgt toegang tot Saskia's expertise-koffer gevuld met meer dan 30 jaar kennis en ervaring uit de bedrijfswereld zoals: coaching–, communicatie- of creativiteitstechnieken, projectmanagers-, procesmanagement-, of kwaliteitsmanagement-skills, businessmodellen, persoonlijk leiderschap en ondernemerschap.

Saskia kijkt er naar uit om je te zien groeien en ontwikkelen tijdens dit persoonlijk traject!

Wat klanten vertellen over hun trajecten ...

"Mijn duo-maatje/collega is geen beelddenker. We hebben moeite gehad met afstemming maar juist door mijn ervaring en jouw coaching, zijn we heel blij met elkaar: We vullen elkaar nu aan en benutten elkaar op onze sterke kanten. Leuk is dat we het voor elkaar opnemen als collega's iets zeggen over de ander (te dit of te dat) met juist het benoemen van dat wat we in elkaar hebben gevonden (sterke kanten). Eindelijk in mijn werkleven een positieve ervaring."

Christa de Leeuw

"Na de gesprekken in de sessies zijn er zoveel zaken voor mij op zijn plek gevallen. Het is net of er een last van mijn schouder is gevallen, het geeft me een gevoel van meer zelfvertrouwen, van ik ben anders in veel gevallen maar ik mag er zeker zijn. Dit is fantastisch. Ook te weten dat ik dicht mij mezelf kan blijven in mijn rol als leidinggevende met wel de handvaten om kort en bondig te leren zijn daar waar nodig, geeft een heerlijk gevoel. Dank je wel hiervoor.”

Paulien Vos

“Het traject met Saskia Smet en vooral mijn breinvoorkeur onderzoek, gaven mij inzichten en handvaten waar ik dagelijks mee werk. Deze kennis helpt mij om bij elke klant of project mezelf klaar en duidelijker te positioneren.  
Ik krijg regelmatig positieve feedback dat ik elke situatie in het project in een beeld weet te vatten. Dit verheldert en verduidelijkt de. De kracht van deze beelden durf ik steeds meer in te zetten om processen te versnellen.”

Annick Vanhove (aha! inzicht bvba)

"Vooraf twijfelde ik of dit soort online traject bij me zou passen om mezelf te ontwikkelen zonder te hervallen in een klassiek leermodel. De twijfels bleken volledig ongegrond: dit is een effectieve en moderne manier om mezelf te ontwikkelen. De deelnemers komen uit verschillende organisaties of zijn zelfstandig, wat extra meerwaarde geeft aan het programma. Een aanrader voor mensen die zelfredzaam willen zijn en die persoonlijk willen groeien."

Tanguy De Lestré

Wat leert dit programma jou?

Dit traject geeft je inzicht in de verschillende voorkeuren. Zowel jouw persoonlijke stijl als die van je collega, manager, medewerker, klanten, leveranciers, enz. Daarnaast ontdek je de gevolgen van deze verschillen voor de samenwerking op de werkvloer:

Waar leg jij en de mensen uit je omgeving de nadruk op?
Wat krijgt jullie focus en aandacht?
Omdat dit samenhangt met ieders persoonlijke voorkeurstijl, zal dit anders zijn voor elke gesprekspartner.

Voorbeeld:
Richt jij in je uiteenzetting alle aandacht op wat jij belangrijk vindt maar niet op datgene wat je manager of collega’s nodig hebben?
In dit geval is de kans groot dat je luisteraars afhaken omdat jij te weinig aandacht hebt voor de informatie die zij nodig hebben of ze belangrijk vinden. 

Wat zijn de verschillen in communicatiestijl en behoeften?
Hoe en wanneer pas je je communicatiestijl aan aan je gesprekspartners en de situatie?

Voorbeeld:
Als de focus van je collega ligt op het proces en werkmethode, zal hij nooit aandachtig naar je blijven luisteren als jij enkel vertelt wie erbij betrokken is en wat dit voor deze medewerkers betekent.
Door het verhaal anders op te bouwen, pak je wel hun aandacht en zorg je ervoor die ook vast te houden doorheen het gesprek.

Dit zijn de basisinzichten om succesvol te kunnen spreken, presenteren, onderhandelen, delegeren en verbindend samen te werken. Je leert de basisvaardigheden die je nodig hebt om je boodschap op te bouwen zodat mensen je begrijpen, naar je willen blijven luisteren en met je willen samenwerken.

Hoe meer je bewust wordt van de verschillen en de invloed op jouw welbevinden, hoe meer mogelijkheden je zal zien om hier op een positieve manier voordelen uit te halen.

Veel gestelde vragen (FAQ) 

 • Vergelijkbare omschrijvingen voor multi-talent leiders zijn onder andere: 

Beelddenker, visueel-ruimtelijke denker, multi-getalenteerde bruggenbouwer, multi-talent leider, multi-talent leader, polymath, multi-potentialist, multi-talented, maverick, learnatics, T-shaped professional, Tree-Shaped profile, creatieve generalist, multipassionates, talent verbinder, getalenteerde connector, neo-generalist, renaissance man of vrouw, een overtreffende trap professional, jack of all trades, master of none, …

Welke benaming of label je ook verkiest, dit kan je helpen om rust te vinden: Je bent niet alleen er zijn nog mensen die zo denken en werken.

Het anders-zijn, gaat pas op een positieve manier voor jou werken als je dit leert omdenken:
Op dat moment ga je deze extra kwaliteiten verder ontwikkelen in plaats van te blijven vasthangen aan de tekorten die anders-zijn met zich meebrengt. Jouw meerwaarde zit in die extra kwaliteiten!

Tijdens Numentum trajecten werken we actief aan dit omdenken en het zoeken naar mogelijkheden om jouw bijzondere kwaliteiten in te leren zetten.

 • 100% geld terug garantie:

Als jij merkt dat dit programma niet is wat je zoekt, laat het me dan binnen de 7 dagen na het vrijkomen van de eerste module weten. Je hebt dus een week om alles rustig te bekijken. Stuur me een email en ik betaal je volledig terug - zonder verdere vragen. Je neemt dus geen enkel risico.

 • Heb je al een breinvoorkeuronderzoek gedaan bij Numentum?

Neem contact op met Saskia om te kijken welke formule best bij je past en hoe het traject aangepast kan worden.

 • Heb je een BTW nummer en ben je als Nederlandse onderneming BTW plichtig?

Nederlandse ondernemers kunnen bij de bestelling vragen om de BTW te laten verleggen. Je betaalt dan het nettobedrag bij je bestelling en de BTW in Nederland.

 • Verkies je de betaling van dit traject te spreiden?

Neem contact op met Saskia om de mogelijkheden te bespreken.

 • Staat je vraag hier niet tussen?

Twijfel je of dit programma iets voor jou is? Meld je aan voor een vrijblijvend gesprek waarin Saskia antwoord geeft op jouw vragen.