Selecteer een pagina

Over Saskia

sparring partner, coach, adviseur en mentor voor creatieve en innovatieve ondernemers en leidinggevenden

Ik creëer rust en vergroot het zelfvertrouwen van multi-getalenteerde bruggenbouwers; Zodat ze efficiënter werken en hun productiviteit stijgt; Ook al is de manier waarop ze dit doel willen bereiken nog niet helemaal duidelijk of gestructureerd. Ik zorg ervoor dat ze stappen zetten om meer resultaat te behalen met minder moeite en minder tijd.

Wat brengt mijn ervaring voor jou?

In 2006 ontdekte ik beelddenken door mijn kinderen. Anders kijken en werken heeft een ingrijpend effect op je persoonlijke ontwikkeling is.

 Je leert als kind al heel jong om je aan te passen aan de rationele manier van denken en werken. Het rationele wat overheerst in onze dagelijkse omgeving.

Als je jezelf hebt leren aanpassen om zo weinig mogelijk op te vallen, herken je jezelf vaak niet direct in de kenmerken. Het duurt dan een tijdje voor alle puzzelstukjes op de juiste plaats vallen en je beseft dat je ook een multi-getalenteerde bruggenbouwer of beelddenker bent.

 

Wat gebeurt er met je als jij jezelf gaat aanpassen?

 Jezelf aanpassen betekent dat je steeds meer aangeleerde vaardigheden gaat gebruiken in plaats van je unieke natuurlijke kwaliteiten – zoals je talenten, jouw communicatiestijl, je manier van werken, enz.

Iets wat ‘aangeleerd’ is kost altijd veel meer moeite. Hoe beter je hierin wil worden, hoe meer energie het je zal kosten.
 Je zal met jouw aangeleerde vaardigheid, nooit hetzelfde resultaat bereiken als iemand die hiervoor een natuurlijk talent bezit.
Vandaar het sluipend gevaar op lange termijn voor burn-out, bore-out of andere fysieke klachten.

“You can’t connect the dots looking forward;
you can only connect them looking backwards.
So you have to trust that the dots will
somehow connect in your future.”

Steve Jobs

Wat kan ik voor jou betekenen?

Ik ga samen met je op weg en zet mijn expertise uit verschillende rollen en functies in om jou meer rust en vooral een groter zelfvertrouwen te bezorgen.

Coaching leerde me om goede vragen te stellen en te luisteren.
Creativiteitstechnieken geven me de kans om een en ander in vraag te stellen en samen met jou de mogelijkheden te ontdekken en te onderzoeken.
Met mijn ervaring als kwalititeitsmanager en auditor, help ik jou om veranderingen en procesverbeteringen uit te tekenen. Nadien controleren we samen de  haalbaarheid.
Als ondernemer weet ik wat belangrijke elementen zijn in je bedrijfsvoering.

Ik pas me aan je aan. Uit mijn expertise-koffer gevuld met meer dan 30 jaar kennis en ervaring uit de bedrijfswereld, haal je wat jij nodig hebt om de volgende stap te zetten.

Jouw doel en resultaat staan voorop. Dit zorgt ervoor dat je werkt op jouw tempo. Je krijgt de handvaten en tools aangereikt die je op dat moment nodig hebt.

 

“Saskia heeft een hele open geest, en beheerst de kunst van het vragen stellen helemaal, ze stelt de juiste vragen, on the spot, geeft je de ruimte om ze te laten landen en bouwt rustig verderop je antwoord, zo opent ze een stukje mee de weg naar het vinden van de essentie.. “

Karen Peirens

Congaz

Ga jij voor kort en krachtig of traag herhalen?

Ervaring leert me dat mijn trajecten intensief zijn. Het heeft invloed op verschillende niveau’s zowel op werkvlak als in je privé leven.

Elke sessie geeft jou resultaat:

  • op korte termijn: quick wins of directe resultaten om te motiveren
  • op middellange termijn
  • en lange termijn veranderingen.

Omdat elk element van jouw persoonlijke situatie aan bod komt, lopen begeleidingstrajecten meestal over een langere periode.
Alleen op deze manier is duurzame en blijvende verandering mogelijk. Want groeien en persoonlijk ontwikkelen betekent, kritisch durven kijken naar jezelf.

 

“Dit begeleidingsprogramma is een zeer krachtig traject voor elke beelddenker of multi-getalenteerde bruggenbouwer. Je hebt eerst inzichten nodig in je eigen functioneren alvorens je kan veranderen en jezelf ontwikkelen.

Dit traject van korte en uitgebalanceerde video’s en opdrachten dient elke deelnemer zelf te doorlopen. Saskia’s permanente aanwezigheid in de online gesprekken en oefensessies is de kracht die dit online programma omvormt tot een traject met veel aandacht voor elke individuele deelnemer. De online tool is een fijne manier om online te communiceren. Je bent verbonden en hoeft niet te reizen, terwijl je toch heel gefocust kan werken.

De plaatjes en verhalen die Saskia gebruikt in het multi-talent communicator traject zijn ontzettend sterk. Doorheen het traject keren dezelfde beelden terug om telkens weer verder uitgediept te worden.

De waarde van dit multi-talent communicator traject zit voor mij persoonlijk in 2 grote delen:
1) De materie is heel specialistisch: Je denkt anders en het is goed om hierover te praten met anderen die dezelfde denkstijl herkennen. Je krijgt inzicht in de verschillende manieren van denken en tegelijkertijd leer je ook dat er geen goede of foute manier is. Ze zijn totaal verschillend.
2) Door de kennis zet ik me niet langer enkel in de schoenen van de ander, maar ga direct onderzoeken wat de ander nodig heeft.
Het helpt me om met mensen in gesprek te gaan en samen op weg te gaan. Voor mezelf heb ik nog beter leren zien waar mijn kwaliteiten zitten en op welke manier ik beter kan aansluiten bij de ander.

Dank je wel!”

Miriam Bierhaus

Oecumenisch coach, begeleider, trainer

Samenwerken? Wat nu?

Ben jij een multi-getalenteerde bruggenbouwer (of beelddenker) met een hobbelige carrière? En krijg je ook constant vragen over de verschillende stappen omdat ze onlogisch lijken?
Maakt dit je onzeker en doet dit jou aan jezelf twijfelen?
Op basis van je carrière voel jij je niet thuis bij de experten. Je hoort ook niet bij de generalisten omdat je te veel kennis hebt!

Jezelf aanpassen is dan een manier om niet op te vallen. Het is belangrijk om te beseffen hoe risicovol jezelf permanent aanpassen voor jou is.  Hierdoor richt je al jouw aandacht op het aanpassen waardoor je “het anders zijn” ontkent.

Je krijgt geen verklaring over wat er gebeurt of theoretische achtergrond kennis. Er wordt enkel aangeleerd om lastige situaties te vermijden. De nadruk ligt op jouw tekort

Met de “Waarom? informatie” vertrek je vanuit de kwaliteiten – jouw natuurlijke habitat, wat een positieve insteek is.

Je kijkt op een positieve manier naar verschillen om reacties van mensen te verklaren. Hierdoor ontstaan vanzelf nieuwe mogelijkheden en kansen waarmee je direct aan de slag gaat.

Hoe ben ik tot hier gekomen?

Luisteren en alle informatie samenvoegen, is vanaf mijn eerste werkervaring het uitgangspunt geweest.

 

Ik ben mijn carrière gestart in de farmaceutische industrie. Je kan theoretisch een werkbeschrijving opstellen die in praktijk onmogelijk uitvoerbaar is. Luisteren naar de arbeiders om te begrijpen waarom een productielijn in bepaalde omstandigheden niet zo kan werken, is dan pure noodzaak om vooruit te gaan.

 

Taalverschillen – woordenschat of andere manieren van praten & denken – liggen zonder dat je het beseft aan de basis van veel misverstanden. Dit veroorzaakt ergernis en frustratie als jij jouw boodschap kort en krachtig wil overbrengen. De reden waarom medewerkers niet willen luisteren.

 Met die communicatie inzichten gaan we aan de slag om nieuwe opties en samenwerkingen te creëren zodat je de verbinding kan maken en je ideeën en waardevolle kennis kan delen met anderen.

 

HEB JIJ EEN LOOPBAAN MET VERSCHILLENDE BOCHTEN?

Mijn profiel op LinkedIN laat zien dat ik regelmatig een andere richting uitga. Misschien voor een buitenstander niet altijd helemaal logisch. Het lijkt meer op van alles wat dan één duidelijke focus te hebben.

Klopt!
En toch zit er een logica in als je achterom kijktDoor terug te kijken, merk je een rode draad doorheen de verschillende stappen.

Wat is jouw rode draad doorheen je carrière?
Elementen die in elke periode hoor en zie terugkomen zijn:

  • luisteren
  • vragenstellen
  • ideeën geven
  • inspireren
  • motiveren

 

Klopt dat?

Door alle ervaring en kennis uit verschillende sectoren te bundelen, creëer je constant nieuwe inzichten en oneindig veel mogelijke combinaties.

Een bloem zoals de afbeelding hieronder, zou een betere en overzichtelijke voorstelling zijn dan een chronologische opsomming om alle kennis en ervaring samen te brengen.

In zo’n leerbloem krijgen zowel activiteiten, kennis en ervaring uit mijn werkomgeving als hobby’s een plaats. Alles komt samen en beïnvloedt elkaar waardoor kruisbestuiving een uniek geheel ontstaat.

Verander jij net als ik ook regelmatig van interesses?

 

In dit artikel lees je meer over zo’n leerbloem.

leerbloem carrière beelddenkers

leerbloem als beeld voor de carrière van beelddenkers

Boeken & Publicaties

 

Business Coaching

Samen aan het werk

5 Manieren om vlotter samen te werken met een beelddenker of multi-getalenteerde bruggenbouwer.
Inzichten en praktische tips om verbindend samen te werken.

Praktische Tips

7 stressfactoren

De 7 meest voorkomende stressfactoren zijn samengevat in 2 pagina’s:
de ene kant in beeld, de andere kant in taal.
• Welke factor veroorzaakt stress?
• Wat heeft dit als resultaat voor jou?
Inclusief theoretische informatie en praktische tips om jou te helpen stress en frustratie te voorkomen!

Magazine In Beeld voor de Dag van de Beelddenker 2017

Interview met Saskia Smet

Naar aanleiding van het magazine In Beeld voor de dag van de beelddenker 14 oktober 2017, had In Beeld een gesprek met Saskia Smet.

HRMagazine december 2014

Welke taal spreken beelddenkers?Artikel van Christine Huyge

 

Ken je iemand die nooit om ideeën verlegen zit, alles in vraag stelt en op een onconventionele manier problemen oplost? Denkt hij snel en soepel, maar is hij niet sterk in het verwoorden wat hij bedoelt en legt hij daardoor onvoldoende gewicht in de schaal? Reageert hij vaak emotioneel en wordt hij daardoor niet altijd serieus genomen? De kans is groot dat je collega een beelddenker is. “Hoog tijd dat ondernemingen deze ‘andere’ denkstijl naar waarde leren schatten”, vindt Saskia Smet.

CxO Magazine voorjaar 2015

4-delige reeks: Elk bedrijf heeft beelddenkers nodig

Beelddenkers zijn gespecialiseerd in ‘visual and spatial thinking’. “Beelddenkers leggen voortdurend connecties en zijn constant aan het associëren. Ze vermenigvuldigen ideeën,” zegt psycholoog Jef Brouwers

Verhoog je efficiëntie & productiviteit

Meld je nu aan voor artikelen & praktische tips die elke multi-getalenteerde bruggenbouwer op weg zetten naar meer rust en je zelfvertrouwen doen groeien.