Over Saskia

Wie is Saskia Smet van Numentum?

Saskia Smet van Numentum

Saskia, wat doe jij?

Ik creëer rust en versterk het zelfvertrouwen van multi-getalenteerde bruggenbouwers. Mensen met veel verschillende ideeën en oplossingen. Ze staan als eerste klaar om te helpen en toch hebben ze moeite om zich gehoord en begrepen te voelen.

Het zijn mensen die snel vooruit willen gaan maar niet altijd beseffen dat anderen hen niet begrijpen. Dat mensen in hun omgeving niet mee zijn met hun verhaal of verstaan waar het over gaat.

Wat heeft me gebracht waar ik vandaag sta?

Via mijn kinderen ontdekte ik beelddenken in 2006. Ik ontdekte wat anders kijken en werken met iemand doet. Hoe ingrijpend het effect op je persoonlijke ontwikkeling is.

Het koste mij verschillende jaren om dit een plek te geven in mijn persoonlijk leven en werk. Ik herkende me absoluut niet in de kenmerken omdat ik me onbewust heb leren aanpassen om zo weinig mogelijk op te vallen.

Terugkijkend vielen er een heleboel puzzelstukjes op zijn plaats:
Je leert als kind al heel jong om je aan te passen aan de rationele manier van denken en werken die overheerst in onze dagdagelijkse omgeving. Misschien een goede eigenschap op korte termijn, maar gevaarlijk op lange termijn.

Wat doet jezelf aanpassen met een mens?

Jezelf aanpassen betekent dat je steeds meer aangeleerde vaardigheden gaat gebruiken in plaats van je unieke natuurlijke kwaliteiten – zoals je talenten, jouw communicatiestijl, je manier van werken, enz. Iets wat ‘aangeleerd’ is kost altijd veel meer moeite.

Hoe beter je hier in wil worden, hoe meer energie het je zal kosten.
Je zal met jouw aangeleerde vaardigheid, nooit hetzelfde resultaat bereiken als iemand die hiervoor een natuurlijk talent bezit. Vandaar het sluipend gevaar op lange termijn voor burn-out, bore-out of andere fysieke klachten.