Selecteer een pagina

Over Saskia

sparring partner, adviseur, facilitator, trainer, coach en mentor voor multi-getalenteerde leiders

Ik creëer rust en vergroot het zelfvertrouwen van multi-getalenteerde bruggenbouwers, zodat:

 • communicatieproblemen afnemen,
 • efficiëntie en productiviteit toenemen,
 • verbindend samenwerken ontwikkeld wordt.

Ook al is de weg waarop je dit doel willen bereiken nog onduidelijk. Ik zorg ervoor dat je stappen zetten om meer resultaat te behalen met minder moeite en minder tijd.

“Saskia heeft een hele open geest, en beheerst de kunst van het vragen stellen helemaal, ze stelt de juiste vragen, on the spot, geeft je de ruimte om ze te laten landen en bouwt rustig verderop je antwoord, zo opent ze een stukje mee de weg naar het vinden van de essentie.. “

Karen Peirens

Congaz

Wat levert mijn ervaring jou op?

In 2006 ontdekte ik beelddenken door mijn kinderen. Anders kijken en werken heeft een ingrijpend effect op je persoonlijke ontwikkeling:

 • Je leert als kind al heel jong om je aan te passen aan de rationele manier van denken en werken. Het rationele wat overheerst in onze dagelijkse omgeving.
 • Als je jezelf hebt leren aanpassen om zo weinig mogelijk op te vallen, herken je jezelf vaak niet meer direct in de kenmerken van volwassen beelddenkers. Het duurt dan een tijd voor alle puzzelstukken op de juiste plaats vallen. En je beseft dat je ook een multi-getalenteerde bruggenbouwer of beelddenker bent.

 

Wat gebeurt er als jij jezelf gaat aanpassen?

Jezelf aanpassen betekent dat je steeds meer aangeleerde vaardigheden gaat gebruiken in plaats van je unieke natuurlijke kwaliteiten – zoals je beelddenker talenten, jouw communicatiestijl, je manier van werken, jouw methode om problemen op te lossen, je bruggenbouwer competentie, enz.

Iets wat aangeleerd is, kost je altijd meer moeite. Hoe beter je hierin wil worden, hoe meer energie het je zal kosten. Je zal met jouw aangeleerde vaardigheid, nooit hetzelfde resultaat bereiken als iemand die hiervoor een natuurlijk talent bezit en minder zelfzekerder overkomen.

Constant jezelf aanpassen vergroot het gevaar op lange termijn voor burn-out, bore-out of andere fysieke klachten.

 

“You can’t connect the dots looking forward;
you can only connect them looking backwards.
So you have to trust that the dots will
somehow connect in your future.”

Steve Jobs

Wat kan ik voor jou betekenen?

Ik zet mijn expertise uit mijn verschillende rollen en functies in om jou meer rust en vertrouwen te bezorgen zodat jij je doel behaalt.

 • Coaching leerde me om goede vragen te stellen en te luisteren.
 • Creativiteitstechnieken geven me de kans om een en ander in vraag te stellen en samen met jou nieuwe mogelijkheden te ontdekken en te onderzoeken.
 • Met mijn ervaring als kwalititeitsmanager en auditor, help ik jou om veranderingen en procesverbeteringen uit te tekenen.
 • Als ondernemer weet ik wat belangrijke elementen zijn in je bedrijfsvoering.

Uit deze expertise-koffer gevuld met meer dan 30 jaar kennis en ervaring uit de bedrijfswereld, haal ik wat jij nodig hebt om je volgende stap te zetten.

Ik pas me aan je aan omdat jouw doel en resultaat voorop staan. Dit geeft jou alle flexibiliteit om je persoonlijke leiderschapsstijl te ontwikkelen. Je krijgt de handvaten en tools aangereikt die je op dat moment nodig hebt.

 

“De inzichten uit mijn persoonlijk breinvoorkeuronderzoek helpen me tot op de dag van vandaag om bewuste keuzes te maken. Ik heb bepaalde passies of talenten. Daar wil ik op een positieve manier mee naar buiten komen.”

Tanguy De Lestré

Samenwerken?

Hoe verloopt jouw begeleidingstraject?
Ervaring leert dat deze trajecten intensief zijn. Het heeft invloed op verschillende niveau’s zowel op werkvlak als in je privé leven omdat je aan 3 pijlers gaat werken:

 1. Bewustwording van de verschillen
 2. Zelfzorg en zelfkennis
 3. Verbindend samenwerken

Elke sessie levert jou resultaat op verschillende niveaus:

 • op korte termijn: quick wins of directe resultaten om te motiveren
 • op middellange termijn
 • en lange termijn veranderingen.

Omdat verschillende elementen van jouw persoonlijke situatie aan bod komen, zijn de meeste begeleidingstrajecten over een langere periode gespreid.
Alleen op deze manier is duurzame en blijvende verandering mogelijk. Want groeien en je persoonlijke leiderschapsstijl ontwikkelen, betekent kritisch durven kijken naar jezelf.

“Het Multi-Talent Communicator programma is een zeer krachtig traject voor elke beelddenker of multi-getalenteerde bruggenbouwer. Je hebt eerst inzichten nodig in je eigen functioneren alvorens je kan veranderen en jezelf ontwikkelen.”

Miriam Bierhaus

Oecumenisch coach, begeleider, trainer

Hoe ben ik tot hier gekomen?

Luisteren en alle informatie samenvoegen, is vanaf mijn eerste werkervaring het uitgangspunt geweest.

 

Ik ben mijn carrière gestart in de farmaceutische industrie. Je kan theoretisch een werkbeschrijving opstellen die in praktijk onmogelijk uitvoerbaar is. Luisteren naar de arbeiders om te begrijpen waarom een productielijn in bepaalde omstandigheden niet zo kan werken, is dan absoluut noodzakelijk om tot een oplossing te komen.

 

Communicatie problemen – taalverschillen of andere manieren van praten & denken – liggen zonder dat je het beseft aan de basis van veel misverstanden. Dit veroorzaakt ergernis en frustratie als jij je boodschap kort en krachtig wil overbrengen omdat je gehoord wil worden. Omdat je verhaal hierdoor onduidelijk wordt, willen je medewerkers, collega’s of leidinggevende niet naar je luisteren.

 

Met die communicatie inzichten gaan we aan het werk om je persoonlijke stijl te ontwikkelen en de samenwerking te verbeteren zodat je contact leert maken en je ideeën en waardevolle kennis kan delen met je medewerkers, collega’s en je manager.

 

HEB JIJ EEN LOOPBAAN MET VERSCHILLENDE BOCHTEN?

Mijn profiel op LinkedIN laat zien dat ik regelmatig een andere richting uitga. Misschien voor een buitenstander niet altijd helemaal logisch. Het lijkt meer op van alles wat dan één duidelijke focus te hebben.

Dat klopt!
En toch zit er een logica in als je achterom kijktDoor terug te kijken, merk je een rode draad doorheen de verschillende carrière stappen.

Wat is jouw rode draad doorheen je carrière?
Elementen die in elke periode van mijn loopbaan zie terugkomen zijn:

 • luisteren
 • vragenstellen
 • ideeën geven
 • inspireren
 • motiveren

 

Klopt dat voor jou ook?

Door alle ervaring en kennis uit verschillende sectoren samen te laten werken, ontstaan er constant nieuwe inzichten en oneindig veel mogelijke combinaties.

Een leerbloem zoals de afbeelding hieronder, zou een logische en overzichtelijke voorstelling zijn dan een chronologische opsomming om alle kennis en ervaring samen te brengen.

In zo’n beelddenkerstalenten leerbloem krijgen zowel activiteiten, kennis en ervaring uit mijn werkomgeving als hobby’s een plaats. Alles komt samen en beïnvloedt elkaar waardoor kruisbestuiving een uniek geheel ontstaat.

Verander jij net als ik ook regelmatig van interesses?

 

leerbloemconcept voor de carrière van beelddenkers 

Boeken & Publicaties

 

Business Coaching

Samen aan het werk

5 Manieren om vlotter samen te werken met een beelddenker of multi-getalenteerde bruggenbouwer.
Inzichten en praktische tips om verbindend samen te werken.

Praktische Tips

7 stressfactoren

De 7 meest voorkomende problemen van volwassen beelddenkers op de werkvloer komen aan bod:

 • Welke factor veroorzaakt stress?
 • Waarom gebeurt dit?
 • Wat heeft dit als resultaat voor jou?

Inclusief praktische tips om jou te helpen de situatie te veranderen.

Magazine In Beeld voor de Dag van de Beelddenker 2017

Interview met Saskia Smet

Het gesprekdat het magazine In Beeld had met Saskia ter gelegenheid van de dag van de beelddenker 14 oktober 2017.

HRMagazine december 2014

Welke taal spreken beelddenkers?Artikel van Christine Huyge

 

Ken je iemand die nooit om ideeën verlegen zit, alles in vraag stelt en op een onconventionele manier problemen oplost? Denkt hij snel en soepel, maar is hij niet sterk in het verwoorden wat hij bedoelt en legt hij daardoor onvoldoende gewicht in de schaal? Reageert hij vaak emotioneel en wordt hij daardoor niet altijd serieus genomen? De kans is groot dat je collega een beelddenker is. “Hoog tijd dat ondernemingen deze ‘andere’ denkstijl naar waarde leren schatten”, vindt Saskia Smet.

CxO Magazine voorjaar 2015

4-delige reeks: Elk bedrijf heeft beelddenkers nodig

Beelddenkers zijn gespecialiseerd in ‘visual and spatial thinking’. “Beelddenkers leggen voortdurend connecties en zijn constant aan het associëren. Ze vermenigvuldigen ideeën,” zegt psycholoog Jef Brouwers

Efficiënter door verbindend samenwerken & zelfzorg voor multi-getalenteerde leiders

Meld je nu aan voor artikelen & praktische tips die elke multi-getalenteerde bruggenbouwer op weg zetten naar een betere samenwerking op de werkvloer.