Over Saskia

Wie is Saskia Smet van Numentum?

Saskia Smet, coach & mentor bij Numentum

Ik zet je in beweging en luister nieuwsgierig naar je verhaal. Ik wil je eerst begrijpen alvorens ik je vertel wat ik zie, hoor en wat jouw verhaal met mij doet.
Als je ergens middenin zit, is je beeld beperkt. Als buitenstaander zie ik meer.
Samen kijken we vanuit verschillende hoeken naar jouw situatie. Hierdoor ontstaan vanzelf nieuwe mogelijkheden.

Ik ben je begeleider, adviseur, vraagbaak, toeverlaat, motivator, inspirator, coach of … tijdens jouw persoonlijk proces. Met als doel je te laten schitteren met je unieke kwaliteiten en jouw resultaten zichtbaar te maken.

Veranderingen, met direct resultaat: je vertrouwen groeit, samenwerken gaat vlotter en stress neemt af. Door bewuste keuzes te maken, ontstaan mogelijkheden om met jouw kwaliteiten een bijdrage te leveren aan het succes van je organisatie.

Via mijn kinderen ontdekte ik beelddenken in 2006. Het koste mij verschillende jaren om ‘beelddenker-zijn’ een plek te geven in mijn leven en werk; Omdat ik me absoluut niet herkende in de kenmerken van beelddenken; Omdat ik me net als vele andere beelddenkers, onbewust heb leren aanpassen.

Als beelddenker leer je al heel jong om je aan te passen aan de rationele manier van denken die overheerst in onze maatschappij. Misschien een goede eigenschap op korte termijn, maar een sluipend gevaar op lange termijn.

Wat gebeurt er als iemand zich altijd gaat aanpassen?

Jezelf aanpassen betekent dat je steeds meer aangeleerde vaardigheden gaat gebruiken in plaats van je unieke natuurlijke talenten. Iets wat ‘aangeleerd’ is kost altijd veel meer moeite.

Hoe beter je hier in wil worden, hoe meer energie het je kost. Je gaat met jouw aangeleerde vaardigheid, nooit hetzelfde resultaat bereiken als iemand die hiervoor een natuurlijk talent bezit. Vandaar het sluipend gevaar op lange termijn voor burn-out, bore-out of andere fysieke klachten.

Ik wil bijdragen om beelddenken onder de aandacht te brengen in Vlaanderen en Nederland. Omdat ik overtuigd ben dat beelddenkers met hun unieke kwaliteiten, een plek hebben in onze organisaties en bedrijven.

Neen, het is niet de bedoeling om iedereen van een ‘label’ of etiket te voorzien. Het kan wel helpen om jezelf en je unieke talenten terug te vinden. Hierdoor gaat je zelfvertrouwen groeien. De kansen en mogelijkheden, ontstaan zodra voorbij het ‘label’ beelddenker kan kijken.

Diversiteit betekent voor mij ook het aanmoedigen en ontwikkelen van ieders individueel talent zodat er extra energie vrijkomt en nieuwe mogelijkheden ontstaan. De verschillen brengen ons samen in plaats van ons nog langer te verdelen.

Het is belangrijk om een gemeenschappelijke taal te ontwikkelen waarmee beelddenkers makkelijker, zonder extra inspanning of de noodzaak om zichzelf aan te passen, kunnen praten.

Saskia’s CV

CV Saskia Smet als woordenwolk

Verkies je een klassieker overzicht van mijn loopbaan om een beeld te krijgen?
Kijk dan op View Saskia Smet's LinkedIn profile View Saskia Smet’s profile.

 

Saskia Smet in 27 begrippen

Analytische geest – anders zijn – authentiek – beelddenker – begrijpen zonder oordeel – betrouwbaar – coach – contact maken – creatief – empathisch – enthousiast – gedreven – gevoelig – integer – luisterend oor – motivator – opleider – organisator – procesbegeleider – respect – ruimte – toegewijd – trainer – veiligheid – verbinden – vertrouwen – zorgzaam