+32 477 44 75 48 info@numentum.be
Selecteer een pagina

Over Saskia

sparring partner, coach, adviseur en mentor

Ik creëer rust en vergroot het zelfvertrouwen van multi-getalenteerde bruggenbouwers; Zodat ze efficiënter kunnen werken en hun productiviteit stijgt; Ook al is de manier waarop ze dit doel kunnen bereiken nog niet helemaal duidelijk of gestructureerd, ik zorg ervoor dat ze stappen zetten om meer resultaat te behalen met minder moeite en minder tijd.

Wat heeft me gebracht waar ik vandaag sta?

In 2006 ontdekte ik beelddenken door mijn kinderen. Ik ontdekte wat anders kijken en werken met iemand doet. Hoe ingrijpend het effect op je persoonlijke ontwikkeling is.

Het koste mij verschillende jaren om dit een plek te geven in mijn persoonlijk leven en werk. Ik herkende me absoluut niet in de kenmerken omdat ik me onbewust heb leren aanpassen om zo weinig mogelijk op te vallen.

Terugkijkend vielen er een heleboel puzzelstukjes op zijn plaats:
Je leert als kind al heel jong om je aan te passen aan de rationele manier van denken en werken die overheerst in onze dagdagelijkse omgeving. Misschien een goede eigenschap op korte termijn, maar gevaarlijk op lange termijn.

Wat doet jezelf aanpassen met een mens?
Jezelf aanpassen betekent dat je steeds meer aangeleerde vaardigheden gaat gebruiken in plaats van je unieke natuurlijke kwaliteiten – zoals je talenten, jouw communicatiestijl, je manier van werken, enz.

Iets wat ‘aangeleerd’ is kost altijd veel meer moeite. Hoe beter je hierin wil worden, hoe meer energie het je zal kosten.
Je zal met jouw aangeleerde vaardigheid, nooit hetzelfde resultaat bereiken als iemand die hiervoor een natuurlijk talent bezit. Vandaar het sluipend gevaar op lange termijn voor burn-out, bore-out of andere fysieke klachten.

“You can’t connect the dots looking forward;
you can only connect them looking backwards.
So you have to trust that the dots will somehow connect in your future.
Steve Jobs”

Wat kan ik voor jou betekenen?

Ik ga samen met je op weg en zet mijn expertise uit verschillende rollen en functies in om jou meer rust en vooral een groter zelfvertrouwen te bezorgen.

Coaching leerde me om goede vragen te stellen en te luisteren.
Creativiteitstechnieken geven me de kans om een en ander in vraag te stellen en samen met jou mogelijkheden te ontdekken en te onderzoeken.
Mijn ervaring als kwalititeitsmanager en auditor, kan je gebruiken om veranderingen en processen uit te tekenen en te controleren op haalbaarheid.
Als ondernemer weet ik wat belangrijke elementen zijn in je bedrijfsvoering.

Ik pas me aan je aan en haal datgene wat nodig is uit mijn expertise-koffer gevuld met meer dan 30 jaar kennis en ervaring uit de bedrijfswereld.

Jouw doel en resultaat staan voorop. Dit zorgt ervoor dat je werkt op jouw tempo en ik je de handvaten en tools aanreik die je op dat moment nodig hebt.

Kort en krachtig of traag herhalen?

Ervaring leert me dat mijn trajecten intensief zijn en een combinatie van korte termijn – quick wins of directe resultaten om te motiveren – middellange termijn en lange termijn impact hebben.

Omdat elk element in het geheel van jouw persoonlijke situatie aan bod komt, lopen begeleidingstrajecten meestal over een langere periode. Alleen op deze manier is duurzame en blijvende verandering mogelijk. Want groeien en persoonlijk ontwikkelen betekent, kritisch durven kijken naar jezelf.

Waarom wil je met mij samenwerken?

Ik ben zelf een multi-getalenteerde bruggenbouwer (of beelddenker) met een hobbelige carrière in multinationals en in mijn eigen onderneming. Ik weet wat jij doormaakt.

Ik leer je jezelf aanpassen aan de stijl van je teamleden, enkel indien nodig omdat ik je bewust wil maken dat permanent aanpassen slecht is. Nu gaat alle aandacht naar aanpassen en “het anders zijn ontkennen”. Er wordt geen verklaring gezocht, er wordt aangeleerd om situaties te voorkomen.

Met de “Waarom? informatie” vertrek je vanuit de kwaliteiten – jouw natuurlijke habitat, wat een positieve insteek is; geen tekort – om situaties te verklaren. Je kijkt op een positieve manier naar verschillen om reacties van mensen te verklaren. Hierdoor ontstaan vanzelf nieuwe mogelijkheden en kansen waarmee je direct aan de slag gaat.

Hoe ben ik tot hier gekomen?

Luisteren en alle informatie samenvoegen, is vanaf mijn eerste werkervaring het uitgangspunt geweest.

Ik ben mijn carrière gestart in de farmaceutische industrie. Je kan theoretisch een werkbeschrijving opstellen die in praktijk onmogelijk uitvoerbaar is. Luisteren naar de arbeiders om te begrijpen waarom een productielijn in bepaalde omstandigheden niet zo kan werken, is dan pure noodzaak om verder te gaan.

Taalverschillen – woordenschat of andere manieren van praten & denken – liggen zonder dat je het beseft aan de basis van veel misverstanden. Met die basisinzichten gaan we aan de slag om nieuwe opties en samenwerkingen te creëren zodat je de verbinding kan maken en je ideeën en waardevolle kennis kan delen met anderen.

Een loopbaan met verschillende bochten?

Mijn profiel op LinkedIN laat zien dat ik regelmatig een andere richting uitga. Misschien voor een buitenstander niet altijd helemaal logisch. Het lijkt meer op van alles wat dan één duidelijke focus.

Klopt!
En toch zit er een logica in als je achterom kijkt.

Door terug te kijken, merk je een rode draad doorheen de verschillende stappen in mijn carrière.
Elementen die ik in elke periode hoor en zie terugkomen zijn:

  • luisteren
  • vragenstellen
  • ideeën geven
  • inspireren
  • motiveren

Mijn expertise bevat kennis en ervaring uit verschillende sectoren die ik constant samenvoeg en combineer.

Een bloem zoals de afbeelding hieronder, zou een betere en overzichtelijke voorstelling zijn dan een chronologische opsomming om alle kennis en ervaring samen te brengen. In deze bloem horen zowel activiteiten, kennis en ervaring uit mijn werkomgeving en vrije tijd thuis. Ook wat mijn hobby’s betreft verander ik regelmatig van interesse.

Alles komt samen en beïnvloedt elkaar opnieuw waardoor er kruisbestuiving ontstaat. In dit artikel lees je meer over zo’n leerbloem.

leerbloem carrière beelddenkers

leerbloem als beeld voor de carrière van beelddenkers

Boeken & Publicaties

 

Business Coaching

Samen aan het werk

5 manieren om vlotter samen te werken met een beelddenker. Inzichten en praktische tips om verbindend te gaan werken.

Praktische Tips

7 stressfactoren

De 7 meest voorkomende stressfactoren zijn samengevat in 2 pagina’s:
de ene kant in beeld, de andere kant in taal.
• Welke factor veroorzaakt stress?
• Wat heeft dit als resultaat voor jou?
Inclusief theoretische informatie en praktische tips om jou te helpen stress en frustratie te voorkomen!

HRMagazine december 2014

Welke taal spreken beelddenkers?Artikel van Christine Huyge

 

Ken je iemand die nooit om ideeën verlegen zit, alles in vraag stelt en op een onconventionele manier problemen oplost? Denkt hij snel en soepel, maar is hij niet sterk in het verwoorden wat hij bedoelt en legt hij daardoor onvoldoende gewicht in de schaal? Reageert hij vaak emotioneel en wordt hij daardoor niet altijd serieus genomen? De kans is groot dat je collega een beelddenker is. “Hoog tijd dat ondernemingen deze ‘andere’ denkstijl naar waarde leren schatten”, vindt Saskia Smet.

CxO Magazine voorjaar 2015

4-delige reeks: Elk bedrijf heeft beelddenkers nodig

Beelddenkers zijn gespecialiseerd in ‘visual and spatial thinking’. “Beelddenkers leggen voortdurend connecties en zijn constant aan het associëren. Ze vermenigvuldigen ideeën,” zegt psycholoog Jef Brouwers

Verhoog je efficiëntie & productiviteit

Meld je nu aan voor artikelen & praktische tips die elke multi-getalenteerde bruggenbouwer op weg zetten naar meer rust en je zelfvertrouwen doen groeien.