Saskia waarom doe je wat je doet?

Waarom sta ik op maandag morgen op?

Wat is mijn intentie?

Ik wil mensen opnieuw dichterbij zichzelf brengen. Bij de persoon die ze zijn, de kwaliteiten die ze hebben. Hen zien voor wie ze zijn en luisteren naar wat ze te vertellen (of bij te dragen) hebben, zonder oordeel luisteren om te begrijpen.

Mijn uitgangspunt is dat we allemaal verschillend zijn. Verschillend op het vlak van:

  • woordenschat (kort & zakelijke of verhalend & langdradig)
  • heel sterk gedreven door het behalen van resultaten of vooral bezig om als groep samen iets te realiseren
  • planmatig werkend of 100 dingen tegelijkertijd aanpakken
  • afstandelijk in de omgang of heel meevoelend

We leven in een heel oordelende wereld: over alles is er wel een oordeel, iedereen zegt ongevraagd en vooral ongezouten zijn mening. Soms zelfs zonder of met zeer beperkte kennis van zaken.

Hierdoor krijgen mensen die afwijken van wat onze maatschappij als “standaard” aanziet, het zwaar te verduren. Sommigen zullen zich daar niets van aantrekken, anderen gaan hierdoor ongelooflijk hard aan zichzelf twijfelen.

Hun zelf vertrouwen krijgt een flinke deuk en hun eigenwaarde – de waarde die ze aan hun ideeën en zichzelf geven – daalt drastisch. Ze voelen zich minderwaardig, hoewel ze ook nog andere geweldige eigenschappen bezitten. Jammer genoeg gaan deze kwaliteiten door deze reactie verloren.

Harder werken om te bewijzen dat je die functie echt wel aankan. Ook ik heb het in het verleden meermaals geprobeerd met desastreuze gevolgen: een burn-out en compleet overwerkt.

Welke waarden streef ik na?

De belangrijkste waarden zijn vertrouwen en respect dat de juiste vragen en antwoorden komen op het gepaste moment.

NIET oplossen voor een ander, was een van mijn grootste leerpunten!

Je ziet dan misschien een oplossing, Als de ander er niet klaar voor is, is het onmogelijk om de oplossing die je aanreikt aan te pakken !

Geduld is een mooie deugd:
Het geeft jou en de ander rust. Het versterkt het vertrouwen in jezelf.

Mijn favoriete Quote

 

“Ik heb al 10000 manieren gevonden hoe het niet werkt”
T. Edison

 

Ook al heb je al onwaarschijnlijk veel dingen geprobeerd en ontelbare keren het deksel op je neus gekregen hebben, het blijft de moeite waard om verder te zoeken. Zolang je elke keer leert en je volgende “experiment” verder bouwt op je mislukte test – elke keer de geleerde informatie toevoegen.

Denk aan de quote van Edison. Ondertussen kennen wij wel de gloeilamp!!!