Selecteer een pagina

Veilige comfort zone of pioniersrol, wat kies jij?

Durf jij blijven balanceren op de rand van jouw comfort zone?

Pioniers, dromers, durvers, allemaal mensen die op of aan de rand van hun comfort zone leven. Voor je omgeving, hoeft het niet gekker te worden, ze willen je onbewust beschermen door je “tegen” te houden.

Live starts at the end of your comfort zone

Het lijkt wel een muntstuk op zijn kant: het ene moment, ben je heel zelfzeker en doelgericht; Het andere moment ga je over de rand richting onbekende. Eenmaal over deze rand, kan de twijfel toeslaan en de angst je in zijn greep pakken.

  • Hoe behoud je dit in evenwicht? Stappen zetten in de richting van je doel of focuspunt. De twijfel-zone overbruggen waardoor je comfort zone steeds groter wordt?
  • Hoe ga je met deze angst en twijfel om?
  • Wat ga je doen om door te blijven gaan?

 Numentum muntstuk comfort zone

3 Tips om je comfort zone te blijven oprekken:

 

1. Hou het beeld van je doel of droom voor ogen

Maak een collage, een foto, tekening of schets, kortom een visueel beeld van je doel. Het maakt niet uit of je dit op papier of elektronisch maakt. Hang dit beeld ergens op waar het goed zichtbaar voor je is of zet de afbeelding op je telefoon, computer of tablet. Zorg dat je het beeld bij de hand hebt zodat je dit direct ziet op momenten dat het moeilijker gaat.

 

Numentum beelddenkertip angst uit comfort zone

2. Overvallen door twijfel of angst?

Wees mild voor jezelf. Accepteer dat deze gevoelens er zijn. Voel, onderzoek en kijk wat er nu is.

✔︎ Waar ben je bang voor?
✔︎ Waardoor ga je twijfelen?
✔︎ Wat zet je aan het twijfelen?

Benoem en erken wat er is. Kijk of je een kleine stap in de richting zou kunnen zetten. Kom in beweging ook al is het maar een mini stap.

3. Zorg voor een persoonlijk supporters-team.

Dit hoeft geen massa of grote groep te zijn. Geen ja-knikkers of mensen die je gaan “over beschermen” waardoor je in plaats van door te gaan, terug gaat gaan.

Kies je supporters! Het zijn mensen die onvoorwaardelijke in jou geloven. Supporters die zonder enige vorm van oordeel, altijd voor je klaar staan om te luisteren naar wat je bezig houdt; Die je helpen om de kern van je angst en twijfel te pakken – namelijk datgene wat jou verlamt en tegenhoudt – helpen verwoorden.

Op momenten dat jij twijfelt, geven ze je een duwtje in de rug. Ze staan letterlijk als een blok achter je. Ze moedigen je aan om weer verder te gaan. Het volgende stapje te zetten in de richting van je doel. Ze geloven in je ook al snappen ze niet waar je mee bezig bent. Ze staan ook voor je klaar als dingen niet lopen zoals gepland of voorzien.

Numentum supporters steunen in moeilijke momenten

Eens pionier, altijd pionier?

Hoewel een pionier zal blijven balanceren op de rand van zijn of haar comfort zone en de status quo blijft uitdagen, zullen twijfel en angst er ook altijd blijven bij horen. Het is als Yin en Yang of wit en zwart, het ene kan niet zonder het andere.

 

 

 

Artikelen die je mogelijk interesseren:

 

Dit artikel is geschreven door Saskia Smet.

Bron afbeeldingen: Numentum & Pixabay

Vorige

Volgende

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hoe groot is jouw multi talent gehalte? Doe de quiz

Hoe groot is jouw multitalent?

Het kost slechts enkele minuten van je tijd!

Doe de test nu

You have Successfully Subscribed!