Selecteer een pagina

Vragen over het gebruik van talenten in jouw werksituatie

Wat als je een antwoord krijgt op jouw vragen over beelddenken?

Een van de vragen die ik regelmatig opnieuw hoor:

“Wat als blijkt dat ik in mijn huidige baan of job mijn talenten niet kan gebruiken, moet ik dan van baan veranderen?”

 

In een ideale wereld kan je inderdaad gaan zoeken naar een baan die beter bij je past. Een job die beter aansluit bij jouw talenten.

Voor veel mensen kan dit om verschillende en begrijpelijke redenen niet:
vast werk, inkomen, mooie extra voorwaarden op vlak van verloning en bonussen, je hebt niet de juiste diploma’s en certificaten om te veranderen, … om er enkele op te noemen.

 

 

3 stappen richting toekomst met een baan of werk wat bij je past Numentum

 

3 stappen om de huidige situatie te verbeteren.

Kan je dan echt niets doen om meer met jouw kwaliteiten te kunnen werken? Ik geef je 3stappen om de huidige situatie op je werk, beter te laten aansluiten bij jouw unieke talenten.

1) In eerste instantie is het goed om even dieper in te gaan op je kwaliteiten. Wat is dat juist waar jij zo goed in bent? Wat doe je dan juist. Op welke manier maak je het verschil?

Probeer dit zo gedetailleerd en concreet mogelijk te beschrijven.

2) Je hebt een aantal taken die van jouw verwacht worden. Voor een aantal van deze taken ben jij verantwoordelijk. Hiermee bedoel ik: je hebt geen toestemming van anderen nodig om dit op een andere manier uit te voeren. Je kan zelf beslissen om de werkwijze aan te passen.

Kijk eens welke van deze opdrachten je op een andere manier kan aanpakken. Een werkwijze die beter bij je past. Een manier die makkelijker voor je is. Mogelijk kan dit jou al een beetje ontlasten en minder stress veroorzaken. Door je talenten te gebruiken, krijg je energie en bovendien gaat dit zonder moeite.

3) Er zijn een aantal taken waarover je niet alleen kan beslissen om ze anders aan te pakken. Hiervoor dien je toestemming te vragen of in overleg te gaan met je leidinggevende of collega’s. Ga dit gesprek op een opbouwende en open manier aan. Kijk samen naar mogelijkheden om dit anders te organiseren zonder dat de kwaliteit van resultaat afneemt. Luister wat anderen nodig hebben, combineer dit met wat jij nodig hebt en doe suggesties.

Weet dat kleine aanpassingen waardoor jij (en je collega’s) meer van je natuurlijke talenten kunnen gebruiken, exponentiële resultaten tot gevolg kunnen helpen. Een serieuze afname in stress en frustratie, meer voldoening en energie!

 


Op welke manier kan je de verschillen in teams inzetten als extra meerwaarde voor de groep?
Hoe gebruik je de unieke kwaliteiten van multi-getalenteerde bruggenbouwers op een positieve en duurzame manier?
Resultaat: Verhoging van de efficiëntie en productiviteit en meer rust in de groep.
Wil jij hier meer over weten?

Vraag nu je kennismakingsgesprek aan.Saskia Smet is de auteur van dit artikel en oprichtster van Numentum.

Wat doet Saskia Smet van Numentum?

Saskia werkt met multi-getalenteerde ondernemers en leidinggevenden die zich herkennen in de kenmerken van beelddenken. Leiders die met hun unieke kwaliteiten op een positieve manier willen bijdragen aan het succes van bedrijven. Door voorbij het label ‘beelddenken’ te kijken zodat je op een constructieve manier de collega’s, medewerkers, klanten of leveranciers met de juiste kennis kan samenbrengen.

Efficiënter door verbindend samenwerken & zelfzorg voor multi-getalenteerde leiders
Bedrijfsadvies, sparring partner, facilitator, trainer, coach & mentor


Vergelijkbare omschrijvingen voor beelddenker profielen zijn onder andere: 

visueel-ruimtelijke denker, multi-getalenteerde bruggenbouwer, multi-talent leider, multi-talent leader, polymath, multi-potentialist, multi-talented, maverick, learnatics, T-shaped professional, Tree-Shaped profile, creatieve generalist, multipassionates, talent verbinder, getalenteerde connector, neo-generalist, renaissance man of vrouw, een overtreffende trap professional, jack of all trades, master of none, …


Bron afbeeldingen: Numentum & Pixabay

Vorige

Volgende

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Download het gratis ebook: Samen aan het werk

5 Manieren om beter samen te werken met beelddenkers.

Download nu

Je aanmelding is goed ontvangen