+32 477 44 75 48 info@numentum.be
Selecteer een pagina

Goed is goed genoeg. Hoezo chaotisch werken?

Beelddenkers zijn mensen die veel sneller denken dan ze hun gedachte onder woorden kunnen brengen.

Ze gaan als het ware „hyperlinken” in hun hoofd. Ze gaan van het ene idee naar het andere associëren met een snelheid van 32beelden/sec. Terwijl de juiste woorden slechts aan een snelheid van 2 woorden/sec komen. Een beelddenker denkt dus sneller dan hij kan praten.

Dit van de hak op de tak springen, gebeurt als ze praten maar ook bij het afwerken van taken. Het gevolg is dat je snel afgeleid bent en constant gaat multitasken. (meer weten?)

Het constant je aandacht switchen tussen je opdracht en het volgende idee, verspilt heel veel van je kostbare tijd. Er gebeurt echter nog iets totaal anders in een beelddenkersbrein op dat moment.

Als je brein al 20 keer een bepaalde opdracht in je hoofd heeft doorlopen, denkt je brein dat je de taak hebt afgewerkt in de reële wereld!

Je vergeet de opdracht, want ze is ondertussen al afgewerkt voor je brein. Net voor het moment van opleveren, besef je dat je nog niets concreet hebt om af te leveren.

Geen nood, de film zit in mijn hoofd en zal snel op papier te zetten zijn …
Helaas, aangezien je het al zo dikwijls in je hoofd hebt afgespeeld, is de fun, het enthousiasme om er aan te beginnen, compleet weg. Het zal je heel veel extra moeite kosten om het ook daadwerkelijk af te werken. (meer weten?)

Kan dit anders?

Ja dan kan. Zelfs als jij een beelddenker bent !

  1. Hak de opdracht in kleine stukjes die behapbaar zijn EN een concreet deelresultaat opleveren.
  2. Plan tijd in in je agenda voor deze deelopdrachten.
  3. Werk aan de deelopdrachten en gebruik focus technieken.
  4. Heb je tussendoor een idee “on the fly” noteer het idee op een ideeënlijst maar laat het je niet afleiden van je huidige taak.
  5. Ee tijd die je voorziet, is genoeg voor je deelopdracht. Dwz : het resultaat is goed genoeg voor de volgende stap. De kunst is om door te gaan en niet te blijven hangen, wachten, op een nog beter uitwerking

Wanneer is goed goed genoeg? Numentum

 

Heb jij nog praktische tips om dit probleem te voorkomen?

Deel ze onderaan dit artikel zodat andere beelddenkers hiermee aan de slag kunnen gaan !

 

Dit artikel is geschreven door Saskia Smet

Bron afbeeldingen: Numentum – Pixabay