Welke weg heb ik afgelegd om tot hier te komen?

 Hoe verliep mijn carrière?

Hoe ben ik tot hier gekomen?

Luisteren en alle informatie samenvoegen, is vanaf mijn eerste werkervaring het uitgangspunt geweest.

Ik ben mijn carrière gestart in de farmaceutische industrie. Je kan theoretisch een werkbeschrijving opstellen die in praktijk onmogelijk uitvoerbaar is. Luisteren naar de arbeiders om te begrijpen waarom een productielijn in bepaalde omstandigheden niet zo kan werken, is dan pure noodzaak om verder te gaan.

Taalverschillen – woordenschat of andere manieren van praten & denken – liggen zonder dat je het beseft aan de basis van veel misverstanden. Met die basisinzichten gaan we aan de slag om nieuwe opties en samenwerkingen te creëren zodat je de verbinding kan maken en je ideeën en waardevolle kennis kan delen met anderen.

“You can’t connect the dots looking forward;
you can only connect them looking backwards.
So you have to trust that the dots will somehow connect in your future.”
Steve Jobs

Een loopbaan met verschillende bochten?

Mijn profiel op LinkedIN laat zien dat ik regelmatig een andere richting uitga. Misschien voor een buitenstander niet altijd helemaal logisch. Het lijkt meer op van alles wat dan één duidelijke focus.

Klopt! En toch zit er een logica in als je achterom kijkt.

Door terug te kijken, merk je een rode draad doorheen de verschillende stappen in mijn carrière.
Elementen die ik in elke periode hoor en zie terugkomen zijn:

  • luisteren
  • vragenstellen
  • ideeën geven
  • inspireren
  • motiveren

Mijn expertise koffer bevat kennis en ervaring uit verschillende sectoren die ik constant samenvoeg en combineer.

Een bloem zoals de afbeelding hieronder, zou een betere en overzichtelijke voorstelling zijn dan een chronologische opsomming om alle kennis en ervaring samen te brengen. In deze bloem horen zowel activiteiten, kennis en ervaring uit mijn werkomgeving en vrije tijd thuis. Ook wat mijn hobby’s betreft verander ik regelmatig van interesse.

Alles komt samen en beïnvloedt elkaar opnieuw waardoor er kruisbestuiving ontstaat. In dit artikel lees je meer over zo’n leerbloem.

De leerbloem carrière beelddenkers van Numentum