FAQ

Hoe worden multi-getalenteerde bruggenbouwers of beelddenkers nog genoemd?

Andere benamingen voor beelddenkers of multi-getalenteerde bruggenbouwers zijn onder andere:

visueel-ruimtelijke denker, multi-talent leider, multi-talent leader, polymath, multi-potentialist, conceptuele denker, multi-talented, maverick, learnatics, T-shaped professional, tree-shaped profile, dwarsdenker, creatieve generalist, multipassionates, talent verbinder, getalenteerde connector, neo-generalist, renaissance man of vrouw, een overtreffende trap professional, jack of all trades, master of none, rebel, …


Welke benaming of label je ook verkiest, dit kan je helpen om rust te vinden: Je bent niet alleen er zijn nog mensen die zo denken en werken.

Het anders-zijn, gaat pas op een positieve manier voor jou werken als je dit leert omdenken:

Op dat moment ga je deze extra kwaliteiten verder ontwikkelen in plaats van te blijven vasthangen aan de tekorten die anders-zijn met zich meebrengt. Jouw meerwaarde zit in die extra kwaliteiten!


Lees meer:


Hoe groot is het aantal mensen dat deze typische beelddenkers-kwaliteiten bezit?

Volgens onderzoek van Linda Kreger-Silverman, zijn 3 op 10 mensen beelddenkers of multi-getalenteerde bruggenbouwers. Dit betekent 30% beelddenkers in elke groep, terwijl veel volwassenen dit niet van zichzelf weten.

Beeldenkers kijken op een andere manier om zich heen. Het zijn mensen met bijzondere talenten die in de werksituaties vaak onzichtbaar blijven. Hun kwaliteiten blijven daardoor onbenut.

Met een onbewuste beelddenker samenwerken is lastig omdat je zonder het te beseffen naast elkaar gaat praten. Het gevolg is dat je elkaar totaal anders of gewoon niet begrijpt terwijl je eigenlijk hetzelfde doel wil bereiken.

Onzichtbare communicatie problemen die pas zichtbaar worden als de situatie uit de hand loopt.
De 5 tips in de introductie gids geven je informatie zodat je eindeloze discussies met tijdverlies, stress en frustratie aan beide kanten, kan voorkomen.

Samenwerken gaat vlotter en vooral op een veel rustigere manier. De grootste winst voor elk bedrijf of organisatie, zit in de ongekende talenten die hierdoor zichtbaar en beschikbaar komen.

Vraag hier jouw exemplaar aan  van de introductie gids om beter samen te werken met beelddenkers of multi-getalenteerde bruggenbouwers.


Is beelddenken een label of etiket?

Beelddenken is net zoals dyslexie, AD(H)D, hoogsensitiviteit (HSP), hoogbegaafdheid of autisme een label of etiket. Elk label kan zowel bij jezelf als je omgeving allerlei positieve of negatieve reacties oproepen.

Wil je weten of je beelddenkerskwaliteiten bezit?

Doe de online screening test voor volwassen beelddenkers. Het geeft je een eerste ruwe indicatie.




Waarom is het belangrijk om dit te weten?

Een label of etiket kan je rust geven omdat het jou helpt om te herkaderen en te begrijpen. Je hebt echter als persoon veel meer kwaliteiten dan dat label.

Misschien gaan er een aantal taken moeilijker en lastiger. In onze Westerse cultuur gaat de aandacht vooral naar wat een persoon niet kan – we kijken naar tekorten – terwijl er daarnaast nog zoveel mogelijkheden over blijven.

Eens je jezelf kan accepteren als de persoon die jij bent. Een mens met unieke kwaliteiten waar absoluut niets mis mee is, moedig ik je aan om het label los te laten.

Er ontstaat geen samenwerking met anderen als jij jezelf vastklampt aan het label en jezelf blijft zien als slachtoffer. Daarom verkies ik de naam multi-getalenteerde bruggenbouwer, multi talent leider boven beelddenker!

Ik wil mijn klanten laten ontdekken dat er daarnaast nog zoveel mogelijkheden zijn die perfect passen bij wie jij bent. Met jouw natuurlijke stijl van werken, praten en denken.

Of het nu gaat over problemen aanpakken of praktische oplossingen bedenken voor dagelijkse uitdagingen.
Kennis en informatie delen, opdrachten geven, afspraken maken, … het maakt niets uit omdat alles in de eerste plaats draait om verbindend samenwerken:

  • Dit start met verbindend taalgebruik in gesprekken.
  • Met verbindende communicatie leg jij de brug naar anderen.

Welke 7 stressfactoren veroorzaken stress voor multi-getalenteerde bruggenbouwers?

Elke multi-getalenteerde bruggenbouwer of beelddenker, leerde al heel jong om zichzelf aan te passen. Het resultaat is dat jij hierdoor je natuurlijke werkmethodes hebt vervangen door aangeleerd gedrag. Dit veroorzaakt zonder dat je het beseft extra stress en frustratie!

De grootste 7stressfactoren zijn samengebracht in een handig overzicht:

  • Tijd
  • Emoties
  • Processen en procedures
  • Informatie verwerken
  • Probleem oplossen
  • Leren
  • Idee of project voorstellen

Meer lezen:


Wat is het verschil tussen jezelf bewust aanpassen & jezelf permanent aanpassen?

Als je jezelf permanent gaat aanpassen, verlies je je eigen kracht en ga je weg van de persoon die je bent. Je gaat jezelf oefenen om beter te worden in een manier van praten of werken die niet je natuurlijke stijl is. Dit kost jou altijd meer moeite en energie. Aangezien dit aangeleerde vaardigheden zijn, zal je hier nooit zo goed in worden als iemand die hier een natuurlijke aanleg voor heeft.

Aanpassen is nodig om contact en verbinding te maken met je team, je collega’s of je klanten. Door dit enkel bewust te doen in situaties waar dit nodig is – bijvoorbeeld om opdrachten te geven of afspraken te maken – kost het je minder moeite. Je blijft veel dichterbij jezelf en dit veroorzaakt minder stress en frustratie. Daar zit het grote verschil.

Je ontdekt meer informatie Wat doet beelddenken als etiket met je op de werkvloer? in dit artikel op de blog.




Waarom is contact of verbinding maken zo belangrijk? Omdat dit meerwaarde of resultaat creëert.

Verbinding creëert méér waarde = meerwaarde

Door echt verbinding of contact te maken met je team, je collega’s en je klanten ontstaan vanzelf nieuwe mogelijkheden en opties.

Denk bijvoorbeeld aan de praktische kennis van de persoon die een taak dagelijks uitvoert. Ook al weet je in theorie hoe het werkt, in praktijk loopt het altijd anders.

Verbinding geeft nieuwe mogelijkheden en opties. Verbindend samenwerken brengt alle kennis en informatie van de verschillende deelnemers samen waardoor het resultaat altijd sterker of groter zal zijn dan ieder individu apart.

Samen bereikt een groep resultaten die elk individueel teamlid nooit op zichzelf kan realiseren.

Lees meer:


Kan je enkel in Aartselaar terecht voor begeleiding door Saskia van Numentum?

De trajecten van Numentum gaan door op locaties in de regio Antwerpen of online. Sommige programma's verlopen uitsluitend online.

Je krijgt alle informatie over een specifiek traject tijdens een kennismakingsgesprek met Saskia.

Dit kan je aanvragen via het contactformulier.

Tijdens een vrijblijvend telefonisch kennismakingsgesprek, kan je Saskia al je vragen over een specifiek programma persoonlijk stellen.

Hoe kan ik online bestellen?

Je bestelt en betaalt online via de bestelpagina op de Numentum website of op het MultiTalentLeaders Platform netwerk.

Direct na de betaling ontvang je een elektronische factuur.
Het is mogelijk om specifieke referenties op te laten nemen op de factuur.

Als je problemen ondervindt met het online bestellen, neem contact op met Saskia zodat ze dit voor jou in orde kan brengen.


Wat als ik op een andere manier wens te betalen dan direct online?

Neem contact op met Saskia zodat ze samen met jou naar een oplossing kan zoeken.


Krijg ik een factuur?

Je ontvangt direct na betaling een elektronische factuur.

Het is mogelijk om specifieke referenties op te laten nemen op de factuur. Als dit niet lukt met het online bestellen, neem contact op met Saskia zodat ze dit voor jou in orde kan brengen.

Voor niet-Belgische bedrijven is het mogelijk om de BTW direct te verleggen.

Heb je een btw-nummer en ben je als buitenlandse onderneming btw-plichtig?

Buitenlandse ondernemers kunnen bij de bestelling vragen om de BTW te laten verleggen mits opgeven van een geldig BTW-nummer.

Je betaalt dan het nettobedrag bij je bestelling en de BTW in je eigen land.

Wat als mijn bedrijf of organisatie meerdere medewerkers wil inschrijven?

Neem contact op met Saskia zodat ze samen met jou de mogelijkheden kan bespreken.


Wat als ik hier geen antwoord vind op mijn vraag?

Neem contact op met Saskia zodat ze jouw vraag over beelddenken of begeleiding door Numentum, kan beantwoorden.



FAQ
keyboard_arrow_up
menu

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x